Sosyal Medya

Ekonomi

2024 Emlak Piyasası Ne Olacak

Paylaşım

tarih:

emlak

Emlak piyasası, ticari gayrimenkullere yönelik artan taleple birlikte canlanıyor

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, 2023’teki durağanlığın ardından 2024 yılında gayrimenkul sektöründe özellikle ticari emlak projelerinde ciddi bir canlanma yaşandığını belirtti. Bilgiç, ticari gayrimenkullerin yüksek kira getirisi ve lokasyon avantajı sayesinde yatırımcıların ilgisini çektiğini ve mali istikrar sağladığını ifade etti.

Bilgiçler Yapı’nın yaptığı açıklamada, Bilgiç, ticari gayrimenkullerin konut piyasasına kıyasla daha fazla ilgi gördüğünü vurgulayarak, “Ticari gayrimenkuller, yatırımcısına yüksek kira getirisi ve lokasyon avantajı sunarak sağlam bir gelir kaynağı haline geldi. Enflasyonist ortamlarda güvenli bir liman olarak görülen ticari gayrimenkuller, artan taleple birlikte değerini artırıyor. Diğer finansal araçlara kıyasla daha düşük risk taşıyan bu yatırımlar, hisse senetleri gibi dalgalanmalara karşı daha avantajlı.” dedi.

Bilgiç, 2024’ün ticari projelerdeki hareketlilikle başladığını belirtti. Şu an AKTİM Çarşı Ofis projesinde önemli markalarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bilgiç, “Ticaretini hızlandırmak isteyen markalar yeni ofis ve dükkan arayışına devam ediyor. İstanbul’un merkezine olan dönüş isteği ve yenilenme ihtiyacı, projemize olan talebi artırıyor. Müşteri deneyimine yönelik tasarlanan yapılar, yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye ticaret için çekmeye yardımcı olurken, yerli yatırımcıların da iştahını kabartıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir