Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

Global Ports Holding Karayipler’deki Operasyonlarına Başladı

Paylaşım

tarih:

- Global Ports Holding


Global Yatırım Holding’in iştiraki Global Ports Holding (GPH), Karayipler’deki Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nda operasyonlarına başladı. Bu gelişme, GPH’nin Karayipler’deki dördüncü limanını işletmeye başladığı anlamına gelirken, şirkete 30 yıllık bir operasyon süresi sağlıyor.

Global Ports Holding’in Saint Lucia Hükümeti ile yaptığı anlaşma, limandaki tesislerin genişletilmesi ve iyileştirilmesine yönelik toplamda 60 milyon dolara kadar yatırım planlıyor. Bu yatırımlar, 24 yıllık bir dönemde tamamlanacak. Şirket, Point Seraphine’deki mevcut rıhtımı genişleterek, dünyanın en büyük gemilerinin yanaşmasına imkan tanıyacak. Ayrıca, Vendors’ Arcade ve diğer ticari faaliyetleri canlandıracak yatırımlar da dahil olmak üzere, kruvaziyer liman hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor.

31 Mart 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında yaklaşık 590 bin yolcu ağırlayan Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nın, yatırımların ardından orta vadede 1 milyondan fazla yolcu ağırlaması bekleniyor. Global Ports Holding, küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay alarak dünya çapında 19 ülkede 32 limanı ile yılda 20 milyondan fazla kruvaziyer yolcusuna hizmet veriyor.

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Saint Lucia Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılması, dünyanın en önemli kruvaziyer rotalarında varlığımızı güçlendiriyor. Kruvaziyer liman işletmeciliğindeki lider konumumuzu, her yeni liman ile daha da güçlendiriyoruz.” diyerek, şirketin sektöründeki liderlik pozisyonunu pekiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir