Sosyal Medya

İzmir

Efes Antik Kenti’nde Ziyaret Saatleri 24.00’e Kadar Uzatıldı

Paylaşım

tarih:

Efes Antik Kenti'nde "gece müzeciliği" tanıtım toplantısı yapıldı

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti’nde, “gece müzeciliği” uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Efes Antik Kenti’nin büyük tiyatrosunda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “gece müzeciliği” konseptinin bu yıl Efes Antik Kenti ile birlikte hayata geçirildiğini ifade etti.

Efes Antik Kenti’nin, dünya çapında yoğun ilgi gören bir tarihi merkez olduğunu belirten Elban, bu ilginin karşılanabilmesi ve ziyaretçilerin deneyimini artırabilmek için ziyaret saatlerinin uzatıldığını açıkladı. Elban, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Efes Antik Kenti’nde aydınlatma projesi uygulanarak artık saat 24.00’e kadar ziyaretçilerimize açık olacak. Böylelikle ziyaret saatlerinin uzatılması, hem gündüz sıcak havadan etkilenmemek için hem de gece ziyaretleriyle farklı bir deneyim yaşamak için büyük bir avantaj sağlayacak.” dedi.

Efes Antik Kenti’nin bu yeni uygulama ile ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunacağını belirten Elban, projenin turizme katkı sağlayacağını umduğunu dile getirdi. Ayrıca, projenin tarihi ve kültürel mirasa ilgi duyanların gece saatlerinde de antik kenti ziyaret etmesine imkan sağlayacağını belirterek, projenin turizm ve ekonomi açısından da önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Efes Antik Kenti'nde "gece müzeciliği" tanıtım toplantısı yapıldı
İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen “gece müzeciliği” uygulamasına ilişkin tanıtım toplantısı yapıldı. Büyük tiyatroda düzenlenen toplantının ardından vatandaşlar antik kenti gezdi. ( Mahmut Serdar Alakuş – Anadolu Ajansı )

Proje yürütücüsü SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi ise Türkiye’de 8 farklı lokasyonda başlatılan “gece müzeciliği” uygulamasının ilk örneğinin Efes Antik Kenti olduğunu söyledi. Çebi, projeyle Türkiye’nin dünya turizmine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Toplantıya Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Projenin, Efes Antik Kenti’nin gece ziyaret edilmesine olanak tanıması, ziyaret saatlerini uzatması ve ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunması açısından İzmir için önemli bir yenilik olduğu vurgulandı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir