Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de üniversite öğrencilerinden “Filistin nöbeti”

Paylaşım

tarih:

ikçü

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Filistin nöbeti” başlattı. Öğrenciler, kütüphane önünde bir araya gelerek pankart ve dövizlerle İsrail’e karşı tepkilerini dile getirdi. “Gazze için kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada” pankartı açan grup, çeşitli sloganlar attı ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı durulmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Faruk Ketenci, İsrail hükümetinin Gazze’de yaşlı, genç, çocuk, kadın ayırt etmeden insanlık dışı katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, bu zulme karşı sessiz kalmamak için “Filistin nöbeti” başlattıklarını ifade etti. Bir ay sürecek nöbette, her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında üniversite öğrencilerine Gazze’ye yönelik saldırılar hakkında bilgi vereceklerini belirten Ketenci, nöbetin amacının Gazze’de ateşkesin sağlanması, İsrail’in haksız zulmünün son bulması ve işgalcilerin adalet önünde hesap vermesi olduğunu vurguladı.

Ketenci, ayrıca üniversitenin kantininde İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması talebini dile getirdi. Öğrenciler, bu tür küçük adımların büyük değişimlere yol açabileceğini ve birlik içinde hareket ederek daha adil ve barış dolu bir dünya hedeflediklerini belirtti.

Basın açıklaması İngilizce ve Arapça olarak da okundu ve öğrenciler, dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde yürütülen onurlu mücadeleleri selamladı. Filistin nöbeti, Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek ve uluslararası dayanışma çağrısı yapmak amacıyla düzenleniyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir