Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

Türkiye-Azerbaycan İş Forumu – TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Paylaşım

tarih:

ANKARA - Türkiye-Azerbaycan İş Forumu - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye-Azerbaycan İş Forumu”, TOBB’da gerçekleştirildi. Forumda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov’un yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Başkan Yardımcısı Erdal Eren, Azerbaycan İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı (AZPROMO) Başkanı Yusif Abdullayev ve Azerbaycan Küçük ve Orta İş Geliştirme Ajansı (KOBİA) Yönetim Kurulu Başkanı Orxan Mammadov gibi önemli isimler katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolar hedefini belirterek, Türk dünyasının 1,5 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe, 1 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine ve 185 milyonluk nüfusa sahip olduğuna dikkat çekti. Türk dünyasının bir araya gelmesinin küresel güç oluşturma potansiyelini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Karabağ’ın tarım, turizm, gıda, sanayi ve bilişim gibi alanlarda önemli bir çekim merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

DEİK Başkan Yardımcısı Erdal Eren, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin 4,5 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Azerbaycan’da Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar 19,3 milyar dolarlık proje üstlendiğini belirten Eren, Tercihli Ticaret Anlaşması’nın kapsamının genişletilmesinin önemine değindi. Ayrıca Azerbaycan’ın sanayi, enerji ve diğer alanlarda işbirliğine açık olduğunu ve Türk firmalarının Azerbaycan’da yatırım yapmaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Azerbaycan İhracat ve Yatırım Teşvik Ajansı (AZPROMO) Başkanı Yusif Abdullayev, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da artırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Azerbaycan Küçük ve Orta İş Geliştirme Ajansı (KOBİA) Yönetim Kurulu Başkanı Orxan Mammadov da Azerbaycan’da yatırım ve işbirliği fırsatlarının devam ettiğini belirtti.

Forumda, ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin ve işbirliklerinin artırılması için önemli fırsatlar ele alındı ve bu çerçevede projeler ve yeni girişim fikirleri tartışıldı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir