Sosyal Medya

İzmir

2024 İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali

Paylaşım

tarih:

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çoksesli koro müziğini teşvik etmek ve Türk müziğinin evrensel boyuta ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, bu yıl üçüncü kez İzmirlilerle buluşacak. 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale, 164 koro ve 6 binden fazla korist katılacak.

Festivalin koro oturumları, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak. Etkinlik, müzikseverlere ücretsiz olarak sunulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, festivale katılan 164 koroyu ağırlayacak. Korolar, 15 ayrı müzikal dalda “Festival Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilecek ve en yüksek puanı alan korolar sanatsal ödüllerle onurlandırılacak.

En Yüksek Katılımlı Koro Festivali

Geçmiş yıllarda büyük ilgi gören festival, 2022 yılında 2 bin 620 korist ve 73 koronun, 2023 yılında ise 3 bin 87 korist ve 81 koronun katılımıyla gerçekleşmişti. Bu yılki festival, 164 koro ve 6 binden fazla koristin katılımıyla Avrupa’daki en yüksek katılımlı koro festivali olarak tarihe geçecek.

Festival programının detaylarına kultursanat.izmir.bel.tr ve aassm.org.tr adreslerinden ulaşılabilir.