Sosyal Medya

Sosyal Yardım

Bakan Göktaş: 4,2 Milyar TL Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırıldı

Paylaşım

tarih:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Evde Bakım Yardımı’nın Tarihçesi ve Amacı:
Bakan Göktaş, 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı’nın, engelli bireylerin aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle hayata geçirildiğini hatırlattı. Bu yardım modeli ile engelli vatandaşların aile bütünlüklerinin korunarak evde bakımlarının sağlanması amaçlanıyor. Göktaş, “Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aile Bütünlüğünü Koruma ve Destekleme:
Evde Bakım Yardımı sayesinde bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini belirten Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştirdiklerini vurguladı. Göktaş, “Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

Mali Destek ve Yardımın Kapsamı:
Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını belirten Göktaş, bu ay toplam 4,2 milyar TL’nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Hali hazırda 560 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını ifade eden Göktaş, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.