Sosyal Medya

Kültür ve Sanat

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali: Sanatın Büyülü Yolculuğu

Paylaşım

tarih:

29 Haziran – 13 Temmuz 2024

Efes Antik Tiyatrosu, klasik müzik ve dans tutkunlarını büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak olan 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İşte bu yılın festival programından öne çıkanlar:

1. Kuğu Gölü Berlin Devlet Balesi Baş Dansçıları Iana Salenko ve Marian Walter, klasik balenin en güzel örneklerinden biri olan Kuğu Gölü’nü sahneye taşıyacak. Gerçek aşkın gücünü zarafetle anlatan bu performans kaçırılmaması gerekenler arasında.

2. Barış Ormanı (Çocuk Operası) Festivalde ilk kez çocuklar ve gençler için sahnelenecek olan Barış Ormanı adlı çocuk operası, Aslan Kral ve arkadaşlarının dostluk, iyilik ve sevgiyi bulmak için çıktıkları macerayı anlatacak. Prömiyer temsili ile sahne alacak bu eser, minik sanatseverler için keyifli anlar vaat ediyor.

3. Hisseli Harikalar Kumpanyası Türkiye’nin en çok sahnelenen ve izlenen müzikali, Efes Antik Tiyatrosu’nda sanatseverler ile buluşuyor. Anadolu’da turne yapan bir kumpanyanın yeni assolist arayışı ve köy ağasının bu yeni assoliste âşık olmasıyla gelişen komik olaylar, izleyicileri kahkahaya boğacak.

4. Figaro’nun Düğünü Mozart’ın dönemin aristokrasisini hicivli bir dille anlattığı Figaro’nun Düğünü, kostüm, dekor ve müzikleri ile sanatseverleri tarihler arası keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Bu komik opera, eğlenceli ve eleştirel bir anlatımla sahnede olacak.

5. Evita Arjantin halkının sevgilisi Eva Peron’un yaşamından bir kesitin sahnelendiği Evita, festivale damgasını vuracak. Tarihsel süreçlerle beraber anlatılan bu muhteşem eser, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

6. Tosca Ünlü tenor Enrique Ferrer ve Güney Kore asıllı ödüllü soprano Lilla Lee’nin başrolde buluşacağı Tosca operası, Efes Antik Tiyatrosu’nun büyülü atmosferinde sahnelenecek. Operanın konusu, baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve opera şarkıcısı Tosca arasındaki olayları ele alıyor.

7. Zorba Küçük bir Yunan kasabasına John isimli Amerikalının gelmesi ve güzel dul Marina’ya âşık olmasıyla başlayan olayların anlatıldığı Zorba balesi, izleyicilere hüzünlü bir aşk hikayesi sunacak. Zorba’nın güçlü ve özgür ruhu, balenin zarif adımları ile sahneye taşınıyor.

Biletler Festival biletlerinizi BKSM Necdet Aydın Sahnesi gişesinden veya biletinial.com web sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Bu muhteşem festivalde, tarihin büyülü atmosferinde sanatı yaşamak için tüm sanatseverleri Efes Antik Tiyatrosu’na davet ediyoruz.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir