Sosyal Medya

Genel

Manisa Halkına Büyük Konut Müjdesi: Ayda 20 Bin TL Öde Ev Sahibi Ol

Paylaşım

tarih:

spilkent toplu konut manisa

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, halkçı belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen Spilkent Toplu Konut Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Zeyrek, “Dar gelirlinin ev almasının imkansız olduğu günümüzde biz aylık 20 bin TL ödemeyle halkımızın ev almasına imkan sağlıyoruz” diyerek müjdeyi verdi.

Proje Detayları ve Hedefleri

Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektarlık alanda planlanan Spilkent Toplu Konut Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Kılıç, Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ile birlikte çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Noran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Kocaman, “Büyükşehir Belediyesi ile beraber başlattığımız bu toplu konut projesi, Manisa’mıza sadece toplu konut olarak değil, başka bir vizyon katması açısından da büyük bir hareket olacak kanaatindeyim” dedi.

Başkan Zeyrek

Temkinli ve Şeffaf Adımlar

Başkan Zeyrek, halkın mağdur olmaması için Spilkent Projesi’nde adımların temkinli atıldığını belirtti. “Şehzadeler ilçemiz Turgut Özal Mahallesi’nde planlanan Spilkent projemizle ilgili akıllardaki soru işaretlerini cevaplamak, oluşan kaygıları gidermek, sürece dair bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Adaletli olacağız ve 1 kuruşu dahi lüzumsuz harcamayacağız. Bu anlayışla halkımızı mağdur etmemek için temkinli adımlar attık” dedi.

Sabit Kur Uygulaması ile Avantajlı Ödeme Planı

Başkan Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. firması öncülüğünde yürütülen projenin yeni ödeme planını açıkladı. “Her yıl artan faizlerle ödemeleriniz de artıyordu. Biz bir risk aldık ve yıldan yıla artış gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasına geçtik. Bu uygulamayla toplu konuta başvuran hemşerilerimizin lehine sonuç doğuracak çalışmanın altına imza attık. Sabit fark uygulamasıyla, hemşerilerimiz evlerini aldığında ne kadar ödeme yaptığını net bir şekilde görebilecekler” diye konuştu.

Manisa Halkına Büyük Konut Müjdesi: Ayda 20 Bin TL Öde Ev Sahibi Ol

Kura Süreci ve Güvenceler

Başkan Zeyrek, kura sürecindeki gecikmelerin noter kaynaklı olduğunu belirtti. “Kura çekiminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için noter ile yaptığımız görüşme sonrasında ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Nasipse temmuz sonu itibariyle kuralarımız çekilmiş olacak ve aylık sabit ödemelerle yeni çekilen kuralarda inşallah sizler de ev sahibi olacaksınız” dedi. Ayrıca, proje başvuru esnasında toplanan ücretlerin güvence altında olduğunu ve bu paraların Belediyemiz şirketi Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. adına açılmış olan vadesiz hesapta tutulduğunu belirtti.

Teslim Tarihinde Değişiklik Yok

Başkan Zeyrek, dairelerin sözleşmede yazan teslim tarihinde herhangi bir değişikliğin olmadığını vurguladı. “Kura tarihinin uzaması, teslim tarihinin uzaması anlamı taşımıyor! Dairelerin teslim tarihinde herhangi bir değişiklik olmayacak” dedi.

Ödeme Planı ve Daire Fiyatları

Başkan Zeyrek, 1+1 daireler için ilk yılki taksitlerin 20 bin TL olduğunu belirterek, “Aylık taksitimiz ilk yıl için 20 bin TL, ikinci yıl için 30 bin TL, üçüncü yıl için 35 bin TL, dördüncü yılda 45 bin TL ve beşinci yılda 50 bin TL aylık ödemelerle ve ara peşinat sistemi ile birlikte 1+1 daireye sahip olabiliyoruz” dedi.

Toplantı, Başkan Zeyrek’in vatandaşların sorularını yanıtlamasıyla son buldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin halkın konut ihtiyacını karşılamaya yönelik bu önemli adımı, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.