Sosyal Medya

Genel

“İzmir’de hiçbir sahipsiz hayvan öldürülmeyecek”: Başkan Cemil Tugay Açıkladı

Paylaşım

tarih:

cemil tugay izto meclisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZTO meclis üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri yer aldı.

Başkan Tugay, İzmir’in projelerini aktararak talep, öneri ve şikayetleri dinledi. Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Toplantıya Sırbistan’daki Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalamada altın madalya elde ederek Avrupa Şampiyonu olan İzmirli milli yüzücü Hüseyin Emre Sakcı da katıldı ve başarılarından dolayı plaket aldı.

Gençlere Mesaj: Çalışırsanız Başarabilirsiniz

Fenerbahçe’nin sporcusu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi olan Sakcı, “Avrupa ve dünya rekorlarım vardı ama Avrupa Şampiyonluğu ilk oldu. Orada İstiklal Marşı’mızın okunması çok güzeldi. Bizleri çok daha güzel günler bekliyor” dedi. Başkan Tugay, Sakcı’yı tebrik ederek, “Bir gencimiz, sporcumuz uluslararası bir başarı kazandığı zaman bu büyük ve güzel milletin ferdi olmanın onurunu bize hatırlatıyor. Bu ülkeden umudunu kesme eğiliminde olan bir sürü gencimize de bu başarılar ilham veriyor. Çalışırsanız başarabilirsiniz. Başarırsanız bu başarı sadece size değil bütün millete ait olur. Gurur duyuyoruz seninle Emre, iyi ki varsın” diye konuştu.

Başkan Tugay: “Bu Şehirdeki Tüm Varlıkların Hizmetindeyim”

Kentin projelerini aktaran Başkan Tugay, “Ben aslında sadece Cemil Tugay değilim. Yüzde 1 Cemil Tugay’ım, yüzde 99 belediye başkanıyım. Bu kimliğimle her birinizin, bu şehirde yaşayan herkesin, bu şehirdeki canlı, cansız tüm varlıkların hizmetinde olan, o sorumluluğu hisseden birisiyim. İsterim ki ortak bir noktada buluşmak üzere bir yol yürüyelim. İzmir Ticaret Odası’nın İzmir halkı için yaptığı her şey için teşekkür ediyorum” dedi.

“Başarı Şansla Değil Çalışmayla Olmalı”

Başkan Tugay, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda Çekya ile oynayacağı müsabakaya da değinerek, “Bu akşam milli maç var. Bugün Çekya’yı yeneceğiz ve ilk 16’ya gireceğiz. Ama başarı şansla olmamalı. Başarı çalışarak, emekle olmalı. Seçim kampanyasında bana çok zor dediklerinde onlara gülümsedim ve sadece koşturmaya, insanlarımızla buluşmaya devam ettim. Arkadaşlarıma da sadece çalışın dedim. Bu şekilde seçimin sonucunu başarılı hale getirdik. Belediye yönetiminde de başarılı olmanın yolunun akıl, bilim ve bolca çalışmaktan geçtiğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir’in Geleceği İçin Vizyon

Başkan Tugay, İzmir’in sadece bugününe değil geçmişi ve geleceğine de bakılması gerektiğini vurguladı. İzmir’in bir ticaret, kültür, sanat, tarım ve turizm kenti olduğunu belirten Tugay, “İzmir turizm kentidir, olmalıdır. Ama altyapıyı hazırlamadan turistleri getirmeye çalışırsak niteliksiz turizmin kurbanı olmaktan ileriye gidemeyiz. Altı dolu olan bir turizm çalışması yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye Hizmetleri ve Sosyal Sorumluluk

Temel belediyecilik hizmetlerine değinen Başkan Tugay, temizlik, yol, trafik, toplu ulaşımda düzenleme, zabıta hizmetleri, park ve bahçelerin düzenlenmesi, sosyal etkinliklerin arttırılması gibi hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi gerektiğini belirtti. “Sosyal hizmetler konusunda ağır sorumluluklarımız var. İzmir’de 1 milyon 200 bin emekli olduğunu bilmek gerek” dedi.

Yeni Planlar ve Projeler

Başkan Tugay, tertemiz bir Körfez etrafında planlı, ulaşımı iyi, havası temiz bir şehir hayal ettiğini ve yeni bir Ulaşım Master Planı hazırlandığını belirtti. Deprem Master Planı ve iklim krizine hazırlık çalışmalarına değindi. “İzmir’e hizmet etmek için herkese gitmeye, herkesle konuşmaya hazırız. Sorunlarımızın çözümü için çaba göstermeye davet ediyoruz. Şehrin talebini güçlü bir şekilde dile getirmek bütün İzmirlilerin görevi” dedi.

Sokak Hayvanları ve Toplu Konut Projeleri

Sokak hayvanları konusunda yaptığı açıklamalarda, İzmir’de hiçbir hayvanın öldürülmeyeceğini ve barınakların sayısının artırılacağını belirtti. Toplu konut projesi kapsamında, “25 bin konutu evsiz olan insanlar için yapacağız. İzmir’de bir talebin olduğu çok açık” diye konuştu.

90 Dakika Uygulaması ve İnciraltı Mesajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “90 dakika içinde ilk binişten sonraki tüm binişlerin ücretsiz olduğu” uygulamasının yeniden aktif hale geleceğini belirten Tugay, “Seçim vaadimizdi ve kabul edilecek” dedi. İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “İnciraltı’nın korunarak planlanmasına dair mesajınız bizlere umut verdi” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay’ın katılımıyla gerçekleşen bu toplantı, İzmir’in geleceğine yönelik önemli projelerin ve iş birliklerinin konuşulduğu verimli bir oturum oldu.