Sosyal Medya

Satranç

Türk Satranç Takımları Avrupa’da Tarih Yazıyor: Büyük Başarılar ve Madalyalar

Paylaşım

tarih:

Avrupa Genç Takımlar’da Şampiyon Türkiye

Türk satranç takımları, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Dört kategoride düzenlenen şampiyonada iki kategoride kupa kazanarak ülkemize döndük.

Şampiyonluk ve İkincilik

12 yaş kızlar kategorisinde, Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk ve Tuana Abak’tan oluşan takımımız şampiyon olurken, 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi ve Çınar İçöz’den oluşan takımımız ikinci oldu.

Madalyalar ve Masa Dereceleri

Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda 12 sporcumuz mücadele etti ve 6 sporcumuz madalya ile döndü:

  • 12 Yaş Genel Kategoride Baver Yılmaz 1. Masa Birincisi, Mehmet Alper Çelebi 3. Masa İkincisi, Sarp Şahin 2. Masa Üçüncüsü,
  • 12 Yaş Kızlar Kategorisinde Tuana Abak 1. Masa Birincisi,
  • 18 Yaş Genel Kategoride IM Adar Tarhan 1. Masa İkincisi, FM Arda Çamlar 2. Masa İkincisi oldu.
Türk Satranç Takımları Avrupa'da Tarih Yazıyor: Büyük Başarılar ve Madalyalar

Teşekkür ve Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, 12 yaş genel kategoride ülkemizi temsil eden Fatma Yılmaz Spor Kulübü’ne, 12 yaş kızlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’ne, 18 yaş genel kategoride ülkemizi temsil eden Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü’ne, 18 yaş kızlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü’ne, şampiyonada Türk satrancına verdikleri değerli destek için ROSATOM’a, kıymetli antrenörlerimiz Abdülkadir Abak, Özgür Akman, Yusup Atabayev ve Alber Kadir Zor’a, ailelerimize ve çok değerli sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyor, yürekten tebrik ediyoruz.

Bu başarı, Türk satrancının uluslararası arenada yükselen bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Sporcularımızın azmi ve çalışmalarıyla daha büyük zaferlere imza atacaklarına inanıyoruz.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir