Sosyal Medya

Ticaret

Türkiye ve İspanya Arasında Ticari İşbirliği Güçleniyor

Paylaşım

tarih:

ticaret bakanlığı ispanya arasındaki iliişkiler kuvvetleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho’yu kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin sürdürülebilir şekilde artırılması, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve stratejik işbirliği alanlarında atılabilecek adımlar ele alındı.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sancho ile yapılan görüşmede ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilebilecek yönlerini tartıştıklarını belirtti. “Ticaret hacmimizin sürdürülebilir şekilde artırılması, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve stratejik işbirliği alanlarında atılabilecek adımlar üzerinde durduk,” ifadesini kullandı.

Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in davetlisi olarak 12-13 Haziran’da Madrid’e yaptığı resmi ziyarete de değindi. Bu ziyaretin, belirlenen hedefleri gerçekleştirmek için İspanyol mevkidaşlarıyla ekipler halinde çalışma kararlılığını pekiştirdiğini vurguladı.

Bakan Bolat, müteahhitlik sektöründe işbirliğinin artırılması ve üçüncü ülkelerde ortak projeler geliştirme konusundaki büyük potansiyele dikkat çekti. Özellikle, Latin Amerika, Afrika ve Orta Asya’da Türk ve İspanyol firmalarının birlikte çalışabileceği projeler üzerinde durduklarını belirtti. Ayrıca, Gümrük Birliği’nin modernizasyonunun hem Türkiye-AB ilişkileri hem de İspanya için kazançlı olacağını ifade etti.

Bakanlık olarak İspanya ile ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirten Bolat, 2024’ün son çeyreğinde Ankara’da gerçekleştirilecek JETCO Toplantısı’na İspanyol muhataplarını davet etmeyi ve bu toplantı ile eşzamanlı olarak iş forumu düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir