Sosyal Medya

İzmir

İzmir ve Sakız Adası, Türkiye-Yunanistan Dostluğu İçin Voleybol Turnuvası Düzenliyor

Paylaşım

tarih:

Sakız Adası'nda düzenlenecek voleybol turnuvasının tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı

“94 Yıldır Tamamlanmayan Maç, Ege’nin İki Yakası Arasındaki Dostluğu Yeniden Canlandıracak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sakız Adası yerel yönetimlerinin iş birliği ile 10 – 12 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve Yunanistan dostluğunu pekiştirmek amacıyla Sakız Kadınlar Voleybol Turnuvası düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sakız Adası’nda yapılacak bu etkinliğin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmede önemli bir rol oynayacağını belirterek, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle bu dostluğun pekişmesini önemsediklerini söyledi.

Basın toplantısında Başkan Tugay, 1930 yılında Karşıyaka ile Lailapas arasında Sakız Adası’nda oynanırken şiddetli yağış nedeniyle yarım kalan futbol maçını hatırlatarak, bu tür anıların dostluğun sürmesine katkı sağladığını ifade etti. Turnuvanın iki ülke arasındaki ticari ve turistik ortaklıkların güçlendirilmesi adına da büyük bir adım olacağını belirtti.

Sakız Adası Belediyesi, Sakız Otelciler Birliği, Kuzey Adalar Yönetimi iş birliği ve Avek Otomotiv’in sponsorluğunda gerçekleşecek turnuvada Karşıyaka ve Altay spor kulüpleri ile Sakız Adası’nın AS Nireas Kardamylon ve Sporting Kambochora kulüpleri karşılaşacak.

Sakız Adası Belediyesi Kalkınma, Girişimcilik, Denizcilik ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, bu tür birlikteliklerin ilişkileri daha da derinleştirdiğini vurguladı. Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Milonadis, İzmir ile Sakız Adası arasındaki dostluğun köklü olduğunu ve Türk ziyaretçilerin Sakız Adası’na ilgisinin memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Sakız Adası'nda düzenlenecek voleybol turnuvasının tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı
Sakız Adası’nda Türkiye ve Yunanistan’dan 4 kadın voleybol takımının katılımıyla düzenlenecek voleybol turnuvası için İzmir’de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay (sağ 4), Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas (sol 4) ve Sakız Adasi Belediye Başkan Yardımcısı Georgios Christakis (sağ 2) de katıldı. ( Haydar Toprakçı – Anadolu Ajansı )

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas, Dr. Tugay’ı tebrik ederek, bu girişimin iki halkı birbirine daha da yaklaştırdığını söyledi. Altay Spor Kulübü Voleybol Şubesi Başkanı Aybars Akoğlu, İzmir’in tarihi kulüplerinin topluma rehber olma misyonuna sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin dostluğu pekiştirdiğini ifade etti. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, bu turnuvanın gençler arasında kaynaşmayı teşvik edeceğini dile getirdi.

AVEK Otomotiv İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç, sporun dostlukları kalıcı hale getirme konusunda önemli bir anahtar olduğunu vurgulayarak, bu etkinliğe katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Koleksiyoner Mert Rüstem ise bu tür organizasyonların, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunanistan’la imzaladığı dostluk anlaşmasının bir yansıması olduğunu belirtti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir