Sosyal Medya

Genel

Aksaray’da Yolcu Otobüsü Devrildi: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 34 Kişi Yaralandı

Paylaşım

tarih:

aksaray otobüs kazası


Aksaray’da yaşanan otobüs kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi yaralandı. Kilis’ten İstanbul’a doğru seyahat eden Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, Ankara-Niğde Otoyolu Babakonağı mevkisinde, sürücünün kontrolü kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Kaza anında ihbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası gelen raporlara göre, 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve 34 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazanın ilk belirlemelere göre sürücünün uyuması nedeniyle gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti. Vali Kumbuzoğlu, kazaya dair açıklama yaparak, sürücünün uyuması nedeniyle kazanın meydana geldiğini ve 2 kişinin vefat ettiğini, 34 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralılara acil şifalar diledi.

Yaralı yolculardan Elif Arık, kazayı şu sözlerle anlattı: “Kaza sonrası sessizlik çöktü, denize düştüğümüzü zannettim. Yanımdakilere ‘Denize mi düştük.’ dedim. Otobüs 4-5 takla attı, çok parçalandı. Çok yaralı var. Otobüsün önünde oturan yolcular şoförün uyuduğunu söyledi.”

Yetkililer, kazanın nedenini ve sorumluları tespit etmek için soruşturma başlattı

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir