Sosyal Medya

Ticaret

Alfa Romeo’dan Özel Seri: Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Paylaşım

tarih:

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo, yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport özel serisini tanıttı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu özel seri, heyecan verici sürüş deneyimi sunmak üzere geliştirildi ve yol tutuş ile güç-ağırlık dengesinde segmentinin en iddialıları arasında yer alacak.

Sınırlı Üretim

Quadrifoglio Super Sport modelleri, Giulia için 275, Stelvio için ise 175 adetle sınırlı olarak üretilecek ve dünya genelinde satışa sunulacak. Bu özel seri, Alfa Romeo’nun 6C 1500 Super Sport ile 1928 yılında düzenlenen Mille Miglia’daki ilk zaferine atıfta bulunarak, markanın motorsporları tarihine saygı duruşunda bulunuyor.

Alfa Romeo'dan Özel Seri: Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Tasarım ve Teknik Özellikler

Alfa Romeo Tasarım Merkezi, Quadrifoglio logosunu yeniden yorumlayarak, 100 yılı aşkın tarihinde ilk kez siyah renkte tasarladı. Quadrifoglio Super Sport modellerinin kabin tasarımı tamamen sportifliğe adandı. 3 boyutlu karbon fiber tasarım, kırmızı renkte uygulandı. Ön koltuk başlıklarında kırmızı logo dikişleri ve limitli seri numarasını belirten siyah rakamlar kullanıldı.

Alfa Romeo'dan Özel Seri: Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Motor ve Performans

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport, 2.9 litrelik 520 HP’lik V6 motorla donatıldı ve sürücü odaklı sürüş dinamikleriyle dikkat çekiyor. Modeller, kusursuz ağırlık dağılımları, çevikliği, hafifliği ve anında tepki veren direksiyonu ile öne çıkıyor. Giulia’da 19 inç, Stelvio’da ise 21 inç boyutlarında spor alaşım jantlar ve yeni sportif siyah kaliperler bulunuyor.

Alfa Romeo'dan Özel Seri: Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Renk ve Aydınlatma

Özel seride “Etna Kırmızısı”, “Metalik Volkan Siyahı” ve sadece Giulia için “Alfa Beyazı” olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Her koşulda optimum aydınlatma için, karşıdan gelen sürücülerin gözlerinin rahatsız olmasını engelleyen adaptif 3+3 LED matrix farlarla donatılan özel seride, enerji tasarrufunun yanı sıra daha fazla güvenlik ve daha az göz yorgunluğu sağlanıyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir