Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

Alternatif Bank İlk Çeyrekte 553 Milyon Lira Net Kar Elde Etti

Paylaşım

tarih:

alternatif bank


Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, yılın ilk üç ayında elde ettikleri başarılı finansal sonuçlarla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini ve yüksek aktif kalitesini koruyarak etkin bir bilanço yönetimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bankanın ilk çeyrek konsolide net karı 553 milyon lira olarak gerçekleşti.

Alternatif Bank‘ın toplam aktif büyüklüğü, 71 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankanın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ülke ekonomisine sağladığı destek 66 milyar lira oldu. Öz kaynaklarını 6,8 milyar lira seviyesine çıkaran bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 27,2’ye yükseldi.

Kırmızı, başarılı sonuçlarda bireysel ve dijitalleşme alanındaki yoğun çalışmaların önemli bir rol oynadığını ifade etti. Banka, dijital ve bireysel bankacılıkta güçlü bir büyüme göstererek müşteri tabanını genişletmeye devam ediyor. Yakın zamanda yenilenen mobil uygulamanın da müşteriler tarafından kullanılmaya başlandığını söyledi.

Alternatif Bank‘ın yenilenen mobil uygulaması, müşterilere özel bankacılarıyla birebir iletişim kurma imkanı sunarak rekabette öne çıkmayı sağlıyor. Kırmızı, müşterilere sundukları hizmetlerin müşteri deneyimini artırmak amacıyla tasarlandığını belirtti.

Ayrıca Kırmızı, bankanın “Engelsiz Bankacılık” çalışmalarını yürüttüğünü ve bu kapsamda Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) ile yapılan Engelsiz Bankacılık Araştırması’nın, bankanın erişilebilirlik konusundaki ilerlemesini değerlendirdiğini söyledi. Araştırma sonuçlarına göre, bankanın engelleri kaldırma konusunda başarılı bir yol izlediği ve bu çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Kırmızı, Engelsiz Bankacılığı çalışan ve müşteri deneyimi mükemmeliyeti arayışının bir parçası olarak gördüklerini ve bu alandaki çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Banka, engelleri kaldırarak ve erişilebilir hizmetler sunarak, müşteri memnuniyetini ve sürdürülebilirliği artırmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir