Sosyal Medya

İzmir

Aziza Mustafa Zadeh ve Oğlu Ramız Han İzmir’de Unutulmaz Bir Konser Verdi

Paylaşım

tarih:

Aziza Mustafa Zadeh ve Oğlu Ramız Han İzmir'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

“Cazın prensesi” olarak tanınan Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, oğlu Ramız Han ile İzmir’de ilk kez aynı anda iki piyanoyla sahne aldı. İzmir Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, caz piyanisti Zadeh ve oğlu Ramız Han’ı bir araya getirdi. İkili, salondaki izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Konser öncesinde açıklamalarda bulunan Zadeh, müziğiyle insanlara olumlu ve güzel mesajlar iletmek istediğini ve her konser öncesinde heyecan duyduğunu belirtti. Babasının da müzisyen olduğunu hatırlatan Zadeh, onunla birlikte sahne almanın hayali olduğunu, ancak bunu gerçekleştiremediğini dile getirdi. Babasının cennetten kendilerini izlerken oğluyla birlikte sahne almalarından mutluluk duyduğuna inandığını ifade etti.

Aziza Mustafa Zadeh ve Oğlu Ramız Han İzmir'de Unutulmaz Bir Konser Verdi

Oğlunu dünyaya getirdikten sonra ilk konserini İzmir’de verdiğini hatırlatan Zadeh, çocuğuyla sahnede olmanın kendisini heyecanlandırdığını ekledi. Babasıyla aynı anda piyano çalmanın onun hayali olduğunu ve şimdi bu hayali oğluyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Aziza Mustafa Zadeh, 1991’de kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınladı. 1993’teki ikinci albümü “Always” sonrasında Phono Akademi Ödülü, Echo Müzik Ödülü ve Thelonious Monk Piyano Yarışması’nda birincilik kazandı. Müzik eleştirmenleri tarafından “kusursuz” olarak tanımlanan Zadeh, kariyerine birçok ödül ve albüm sığdırdı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir