Sosyal Medya

Malatya

Bakan Murat Kurum, Akçadağ’da Depremzede Aileyi Yeni Evlerinde Ziyaret Etti

Paylaşım

tarih:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yeni konutlarına kavuşan Doğan ailesini ziyaret etti. Depremzede ailenin sevincine ortak olan Bakan Kurum, “Burada sizin mutluluğunuza şahitlik ediyoruz, bizim için en güzeli bu. Söz verdiğimiz gibi evlerimizin inşaatını tamamladık. En kısa zamanda da deprem bölgesindeki tüm konutları teslim edeceğiz,” dedi.

Görevine başladıktan sonra ilk ziyaretini deprem bölgesine yapan Bakan Kurum, Malatya’daki yoğun programlarının ardından Doğan ailesini yeni evlerinde ziyaret etti. 6 Şubat depremlerinde 2 katlı evleri yıkılan 3 çocuklu Doğan ailesinin yeni ev sevincine ortak olan Bakan Kurum, afet konutlarını teslim edinceye kadar tüm ekibiyle birlikte deprem bölgesinde olacaklarını ifade etti.

Sağlam ve Güvenli Yeni Evler

Depremzede Servet Doğan, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğan, “Devletimizden Allah razı olsun. Takdire şayan bir çalışma yapıldı. Kolay değil, devletimiz bunun üstesinden geldi. Devletimiz bizi ev sahibi etti. Çok şükür güzel bir evimiz var. Burada evler çok güzel yapılmış. Devletimiz her şeyin en kalitelisini yapmış. O yönden teşekkür ediyorum. Yaşanılacak, güzel evler yapılmış,” dedi.

Devletin Güvencesi ve Destekleri

Bakan Murat Kurum, yeni konutlarının hayırlı olmasını dilediği Doğan ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Bakan Kurum, “Devlet olarak depremin ilk anından itibaren afet bölgelerinin ayağa kaldırılması için gereken bütün mücadeleyi verdik. 6 Şubat sonrasında bir taraftan enkaz kaldırdık, bir taraftan hasar tespiti yaptık, bir taraftan da yapılacak konutların yerlerini seçtik, temellerini attık. Hamdolsun bugün de sizin evinize geldik. Sizin mutluluğunuza şahitlik ediyoruz. Bizim için en güzeli bu. Sizler, burada sağlam ve güvenli evlerde ailenizle huzur içerisinde yaşıyorsunuz. Bizim tek isteğimiz bu,” diye konuştu.

Konut Teslim Süreci

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki evleri en kısa sürede teslim edeceklerini belirtti. “Malatya’da ve deprem bölgesinde tüm evleri teslim edene kadar bütün ekibimizle birlikte burada olacağız. İnşallah el birliği ile sizlerin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Biz sözlerimizi hep tuttuk. Söz verdiğimiz gibi evlerimizin inşaatını tamamladık. En kısa zamanda burada olduğu gibi tüm deprem bölgesinde de konutları teslim edeceğiz,” diye ekledi.

Ziyaretin sonunda Bakan Kurum, depremzede ailenin çocuklarına oyuncak hediye etti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir