Sosyal Medya

İzmir

Bornova Metro Aktarma Merkezi’nde Saldırganlık: Cezasız Kalmadı

Paylaşım

tarih:

eshot

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Metro Aktarma Merkezi’nde meydana gelen saldırganlık ve vandalizm olayı sonrasında hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etti. Bir taksi şoförünün ESHOT otobüs şoförüne sözlü saldırıda bulunması ve ardından otobüs camlarını bijon anahtarıyla kırarak zarar vermesi üzerine, belediye yetkilileri tarafından hem para cezası hem de taksi şoförünün “Şoför Tanıtım Kartı”nın iptal edilmesi için adımlar atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü, olayla ilgili olarak “Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği” kapsamında iki ayrı tutanak düzenledi ve saldırgan taksi şoförüne 4 bin 100 TL’lik para cezası uyguladı. Ayrıca, olayın ardından taksi şoförünün “Şoför Tanıtım Kartı”nın iptal edilmesi için de gerekli işlemler başlatıldı. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili adli süreci yürütmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kamu düzenini bozan ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden davranışlara göz yumulmayacağı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yapan araçların belediye otobüs duraklarında indirme-bindirme, bekleme ve park etmesinin yasak olduğu, yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin vatandaşlara, yolculara ve denetim memurlarına karşı saygılı olmak zorunda oldukları belirtildi.

Olayın arka planında, 3 Mayıs 2024 tarihinde Bornova Metro Aktarma Merkezi’nde taksi şoförünün ESHOT otobüsünün önünü keserek şoföre sözlü saldırıda bulunması ve ardından bijon anahtarıyla otobüs camlarını kırması yer aldı. Bu olay, aktarma merkezinde halkın da karıştığı bir arbede ile sonuçlandı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir