Sosyal Medya

Burdur

Burdur’da Diyaliz Sonrası Fenalaşan Hastalardan 23’ünün Tedavisi Antalya’da Sürüyor

Paylaşım

tarih:

Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen, Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisinin ardından rahatsızlanan 23 hastanın Antalya’da tedavi gördüğünü ve durumlarının iyiye gittiğini açıkladı.

Hasta Sevki ve Tedavi Süreci

Ekingen, kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın çalışanlarıyla bir araya gelerek, yaptıkları sağlık yatırımları ve hizmetleri hakkında bilgi verdi. Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisinin ardından rahatsızlanan hastaların Antalya’ya sevk edilmesi üzerine Ekingen şu bilgileri paylaştı:

“Antalya’ya, Burdur’dan şu ana kadar 23 hasta sevk edildi. Hastalardan 3’ü entübe durumda ve genel durumları iyiye gidiyor. Diyaliz tedavilerini alıyorlar ve takiplerini yapıyoruz. Burdur Bucak’tan aldığımız hastalar oldu. Çok iyi reaksiyon aldık, koordine olduk ve yoğun bakım yataklarını hızlıca böbrek hastaları için diyalize ayarladık. Antalya Şehir Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hastalarımızın tedavisi sürüyor. Bulantı, kusma ve bilinç kaybı şikayetiyle gelen hastalarımız vardı.”

Sağlık Yatırımları ve Hizmetleri

Ekingen, birçok ilçede devlet hastanesi yapımının sürdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Antalya Şehir Hastanesi’nin yıl sonunda tam kapasiteyle hizmet vereceğini vurguladı.

Adli ve İdari Soruşturma

Bir gazetecinin, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’un gittiği özel hastanede bypass ameliyatı sonrası vefat etmesine ilişkin sorusu üzerine Ekingen, “Ailenin şikayeti üzerine adli başvuru olduğu için biz de idari soruşturma başlattık,” dedi.

Genel Durum ve Geçmiş Bilgiler

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisi alan 31 hasta 25 Mayıs’ta rahatsızlanmış, hastalar Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur Bucak’taki hastanelere sevk edilmişti. İlk etapta Antalya’ya 8 hastanın sevk edildiği bildirilmişti.