Sosyal Medya

Ekonomi

Çimsa’nın 1,5 Milyar Liralık Yatırım: Dünyanın En Büyük Üçüncü CAC Üreticisi

Paylaşım

tarih:

çimsa

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa, Mersin’deki fabrikasında yeni kalsiyum alüminat çimento (CAC) üretim tesisini tamamladı ve 1,5 milyar liralık yatırımla tesisini hayata geçirdi. Düzenlenen basın toplantısında, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper’in de katılımıyla yeni tesis tanıtıldı. Yatırımla birlikte Çimsa, CAC alanında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri konumuna yükseldi.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, “Şirketlerimiz, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin izinde giden ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanında aktif araştırmalar yapan multidisipliner yapılar. Bugün bize ev sahipliği yapan CAC tesisimiz de bu yaklaşımın bir uzantısı.” açıklamasında bulundu.

Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, “CAC yatırımımız, Mersin’den dünyaya açılma hedefimizin bir parçası. Kapasitenin yüzde 90’ı dünya pazarlarına ihraç edilecek.” dedi. Orhun, Münih’te açılan Sabancı Teknoloji Merkezi’nin CAC ailesine yenilikçi ürünler geliştirme sürecinde rol oynayacağını belirtti.

Çimsa CEO’su Umut Zenar ise, “CAC tesisimize ev sahipliği yapan Mersin fabrikamız, dünyada gri çimento, beyaz çimento ve CAC üreten tek fabrika. ABD ve İspanya gibi ülkelerde önemli pazar paylarına sahibiz.” açıklamalarında bulundu. CAC’nin, yüksek sıcaklık dayanımı ve hızlı sertleşebilmesi gibi özellikleri nedeniyle endüstriyel uygulamalarda ve yangına dayanıklı yapı malzemeleri üretiminde kullanıldığını belirtti. Zenar, tesisin Çimsa’nın sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacağını ekledi.

Yeni CAC tesisinin, Sabancı Holding’in 2050 karbon nötr hedefi doğrultusunda atılan adımlardan biri olduğunu vurgulayan Cenk Alper, yapı malzemeleri sektöründe daha fazla inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşım sergileyeceklerini söyledi. CAC’nin Avrupa, Kuzey Amerika, Çin ve Hindistan gibi önemli pazarlara yönelik stratejik bir ürün olduğunu belirtti.

Bu yatırımla Çimsa, sürdürülebilirlik ve katma değerli ürünlere odaklanma stratejisini devam ettiriyor. Yatırımın tamamlanmasıyla Çimsa, global CAC pazarında en büyük üçüncü üretici olarak pozisyonunu güçlendiriyor. Tesisin toplam CAC üretim kapasitesi yıllık 65 bin tondan 131 bin tona yükseldi. Bu yeni kapasiteyle Çimsa, küresel ölçekte daha büyük bir rol üstlenecek ve Sabancı Topluluğu’nun dünya genelindeki hedeflerine katkı sağlayacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir