Sosyal Medya

Genel

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali Kortej ile Başladı

Paylaşım

tarih:

18. Uluslararası Halk Dansları Festivali denizli

Denizli, 21 Temmuz 2024 – Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, renkli görüntülerle başladı. Denizlililerin dansa doyacağı festivale 12 ülkeden toplam 392 dansçı katılıyor.

Kortej ile Başladı

Festival, Denizli Valiliği önünde yapılan çelenk töreni ile başladı. Ardından, Denizli Valiliği önünden başlayan korteje, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bartal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ve davetliler katıldı. 12 ülkeden gelen halk dansı sanatçıları kortejde ülkelerine özgü dansları sergileyerek renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, bu anları fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştirdi.

18. Uluslararası Halk Dansları Festivali

Başkan Çavuşoğlu’ndan Barış Mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Umut ediyorum ki festivalimiz her geçen günü daha da güzelleşen bir Denizli’ye mutluluk kaynağı olur. Bugün on iki ülkeden gelen bu güzel dostlarımızla beraber festivalimiz daha eğlenceli ve daha güzel günlere ilerleyecek” dedi. Çavuşoğlu, barış mesajı vererek, “Bugün buradan, bu meydandan bir kez daha dünyaya barış çağrısında bulunuyorum. Filistin’de yaşayan kardeşlerimiz ve Filistin halkına zulüm edenlere karşı mücadele eden İsrailli dostlarımızla beraber, zulmün son bulması için tüm dünyaya ve insanlığa çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivale Katılan Ülkeler ve Program

Festivalin açılış korteji sonrası, 12 ülkeden gelen konukların temsilcileri Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. 27 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya ve Kuzeyin Uşakları (Ankara) gibi ülkelerden gelen halk dansları ekipleri performans sergileyecek. Ev sahibi olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü de festivale katılacak.

Festival Programı

Festival süresince gerçekleşecek etkinliklerin programı şu şekildedir:

22 Temmuz 2024 Pazartesi

  • Saat 20.30 Acıpayam
  • Saat 21.30 Serinhisar

23 Temmuz 2024 Salı

  • Saat 21.00 İncilipınar Parkı
  • Saat 21.30 KYK (Amfi Tiyatro)

24 Temmuz 2024 Çarşamba

  • Saat 20.30 Sarayköy
  • Saat 21.30 Buldan

25 Temmuz 2024 Perşembe

  • Saat 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu
  • Saat 21.30 Adalet Parkı

26 Temmuz 2024 Cuma

  • Saat 20.30 Bozkurt
  • Saat 21.00 Çardak

27 Temmuz 2024 Cumartesi

  • Saat 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi

Festival boyunca Denizli’ye renk katacak etkinlikler, vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir