Sosyal Medya

Kültür ve Sanat

Eyüp Kahveci’den UCLG-MEWA Toplantısında Kültürel Miras Vurgusu

Paylaşım

tarih:

kütahya belediye başkanı konuşuyor

Eyüp Kahveci, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda “Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu bir sunum yaptı. Kahveci, Kütahya’nın çini sanatıyla dünyaca tanınan ve 7000 yıllık zengin kültürel mirasa sahip bir şehir olduğunu belirtti.

Kahveci’nin UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı “Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu sunumun tamamı:

Kütahya’nın Kültürel Mirası

Başkan Kahveci, 2017’de UNESCO tarafından Zanaat ve Halk Sanatları alanında tescillenen Kütahya’nın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer aldığını vurguladı. Aizanoi Antik Kenti, termal merkezler, tarihi Germiyan Sokak ve Kütahya Kalesi gibi mekanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Turistik Rotalar ve Sanatsal Eğitim

Kahveci, belediyenin kültürel mirası yaşatmak için turistik rotalar ve bilgilendirme haritaları hazırladığını belirtti. Ayrıca, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Birimi olarak kullanılan konaklarda sanatsal eğitim faaliyetleri düzenlendiğini, uluslararası toplantılar ve zirvelerle Kütahya’nın kültürel ve sanatsal mirasının tanıtıldığını söyledi. Bu çabaların Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda, eşitsizliklerin azaltılması ve sürdürülebilir şehirler hedeflerine yönelik çalışmalarla da desteklendiğini ekledi.

Teşekkürler ve İşbirliği

Başkan Kahveci, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, UCLG-MEWA’nın sekreteryasına ve Karatay’a gelen tüm başkanlara teşekkürlerini sundu. Kahveci’nin konuşması, kültürel mirasın korunmasında yerel yönetimlerin önemine dikkat çekerken, Kütahya’nın bu alandaki örnek çalışmalarını da gözler önüne serdi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir