Sosyal Medya

Niğde

Fuat Oktay’dan Niğde Belediyesi’ne Ziyaret

Paylaşım

tarih:

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılmak üzere geldiği Niğde’de, Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i makamında ziyaret etti. Kentin tarihi ve turistik bölgelerini de gezen Oktay, Niğde Belediyesi’nin yürüttüğü Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceledi. Projeyi ‘geleceğe dönük önemli bir yatırım’ olarak nitelendiren Oktay, projenin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Fuat Oktay’dan Niğde Belediyesi’ne Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Niğde Belediyesi’nin girişinde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Oktay’a, Niğde Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımlar ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Oktay, Niğde’nin 10 bin yıllık kadim bir medeniyeti olan bir şehir olduğuna işaret etti.

Niğde’de Olmaktan Mutluyum

Niğde’yi turizm potansiyeli ve tarihi değerlerin yüksek olduğu bir şehir olarak değerlendiren Oktay, “Niğde’de olmaktan, değerli başkanlarımızla birlikte olmaktan ve öğrencilerimizle bir araya gelecek olmaktan son derece mutluyum” dedi.

Kale Projesi Beni Heyecanlandırdı

Niğde Kalesi’nde devam eden projeyi ‘geleceğe dönük önemli bir yatırım ve dönüşüm’ olarak nitelendiren Oktay, “İki etapta planlanan dönüşüm şahsen beni son derece heyecanlandırdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Yerel Yönetimimizin hazırladığı muhteşem bir dönüşüm planı var. Birinci etap ihalesi yapılmış durumda ve restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Oradaki dönüşüm tamamlandığında muhteşem bir Niğde göreceğiz” dedi.

Niğde Her Yönüyle Kalkınmaya ve Gelişmeye Devam Ediyor

Oktay, Niğde’nin turizmde güneyden İç Anadolu’ya ve kuzeye geçiş güzergâhında olan muhteşem bir altyapıya sahip olduğunu ve bu altyapının sanayi, tarım ve hayvancılıkta hızlı gelişmeler sağladığını vurguladı. Oktay, tarihi değerlerin, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasından son derece memnun olduğunu belirterek, “Bu çalışmaların bir an önce tamamlanması, kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması da önemli” dedi.

Niğdelilerin ve Başkanımızın Yanındayız

Oktay, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz sonuna kadar Niğde’nin ve Niğdelilerin yanında. Biz de Meclis boyutunda diğer alanlarda da her türlü çalışmada sizlerle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile Mücadelemiz Sonuna Kadar Devam Edecek

Oktay, Niğde Belediyesi’ni ziyaretinde, 15 Temmuz Darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeciler tarafından şehit edilen Niğdeli kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’i de yad ederek, “15 Temmuz kahramanımız Ömer Halisdemir olmak üzere tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. FETÖ ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir