Sosyal Medya

Ekonomi

Halka Arzın Yeni Yıldızı Lila Kağıt

Paylaşım

tarih:

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, “Halka arzda aramıza katılacak yatırımcılarımızla birlikte, sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz” dedi.

SERMAYESİ PİYASASI KURULU: Lila Kağıt’ın halka arz girişimi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Talep toplama, 30 Nisan ile 2 ve 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Şirket, Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markalarıyla temizlik kağıdı sektöründe lider olan Lila Kağıt’ın Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz için başvurduğunu açıkladı. Ayrıca şirket, dünya çapında beş kıtada 80’den fazla ülkeye yarı mamul ve mamul ürünler ihraç ediyor.

Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğindeki 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum, 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde pay başına 37,39 TL fiyatla talep toplayacak.

Borsa İstanbul’da “LILAK” kodu Lila Kağıt için işlem görecek.

Şirket, çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL’den 590 milyon TL’ye çıkarılması nedeniyle 90 milyon TL nominal değerli 90 milyon B grubu pay ve mevcut ortakların sahip olduğu 30 milyon TL nominal değerli 30 milyon B grubu pay olmak üzere toplam 120 milyon TL nominal değerli 120 milyon B grubu pay halka arz edilecektir.

Halka arz edilen toplam payların yüzde yetmişi yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde yirmi yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde onu yurt dışı kurumsal yatırımcılara satışlar için ayrılacak. Lila Kağıt’ın toplam 4,5 milyar TL’lik halka arzının gerçekleşmesiyle halka açıklık oranı yüzde 20,34 olacak.

Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir kısmını Erzurum, Ergene ve Yenilenebilir Enerji fabrika yatırımlarına ayırmayı planlıyor.

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, son yıllarda yapılan yeni yatırımlarla şirketin potansiyeline güvendiğini söyledi.

Öğücü, şu açıklamaları yaptı:

Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayının ardından halka arz sürecine başladık. Hem heyecanlıyız hem de gururluyuz. Ezber bozan yaklaşımı ve yenilikçi yatırımlarıyla sektörüne itici güç sağlayan Lila Kağıt olarak, iç pazarda sağlam bir yer edindiğimiz ve 80’den fazla ülkeye bobin kağıt ve temizlik kağıdı ürünleri ihracatımızla geleceğe güvenle ilerliyoruz. Halka arzda aramıza katılacak yatırımcılarımızla birlikte sektördeki konumumuzu güçlendireceğimize inanıyoruz.”