Sosyal Medya

Halka Arz

Horoz Lojistik Halka Arzında Talep Toplama Başlıyor 29-30-31 Mayıs

Paylaşım

tarih:

horoz lojistik halka arz

Horoz Lojistik’in halka arzında talep toplama süreci 29-30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şirket, bu süreçte yaklaşık 1 milyar 350 milyon lira satış bekliyor ve bu gelirin yüzde 80’i sermaye artışı olarak şirkete girecek.

Halka Arz Detayları

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, halka arzla ilgili bilgilendirme toplantısında, talep toplama sürecinin yarın başlayacağını duyurdu. Toplantıya Horoz Lojistik Mali İşler Grup Başkanı Murat Kaplan, İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Gürkan Gürbüz ve İlker Özkocacık, QNB Finansinvest Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Esen Pamir Karagöz katıldı.

Halka Arzdan Beklentiler

Toplantıda, halka arz fiyatının 55 lira olduğu ve tahsisatın yüzde 75’inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 25’inin ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılacağı belirtildi. Taner Horoz, halka arzdan yaklaşık 1 milyar 350 milyon lira satış beklediklerini ve bu gelirin yüzde 80’inin sermaye artışı olarak şirkete gireceğini belirtti.

Yatırımlar ve Gelecek Planları

Taner Horoz, halka arzdan gelecek fonların üç temel alanda kullanılacağını söyledi:

  1. Güneş Enerjisi Santrali: Depoların enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve çevresel sürdürülebilirliği artırmak amacıyla bir güneş enerjisi santrali kurulacak.
  2. Elektrikli Hafif Ticari Araçlar: Şehir içi kullanımda karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla elektrikli hafif ticari araçlar kullanılacak.
  3. E-Ticaret ve Depoculuk Yatırımları: Otomasyonlu ve robotik depoların geliştirilmesi ve daha fazla müşteriye hizmet verecek işletme sermayesinin artırılması planlanıyor.

Horoz, Türkiye’de ikinci el ticaretin lojistik hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve ana hedeflerinin, üretici ve ihracatçıyı tüketiciyle doğrudan buluşturmak olduğunu vurguladı.

horoz lojistik halka arzı

Yurt Dışı Genişleme

Horoz, yakın zamanda Almanya ve İtalya’da depolar açtıklarını ve ihracatçılara hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Önümüzdeki yıl sonuna kadar Avrupa’da dört ülkeye daha genişlemeyi planladıklarını ve Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Sonuç ve Beklentiler

Taner Horoz, halka arzla birlikte şirketin kurumsallaşma sürecini taçlandırmak istediklerini ve bu adımın saydamlık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu söyledi. Halka arzdan elde edilecek gelirin şirket aktivitelerinin geliştirilmesinde kullanılacağını ve lojistik hizmetlerinin kalitesinin artırılacağını belirtti.