Sosyal Medya

Ekonomi

“İz Bırakanlar” Etkinliğinde Özgür Tort Tecrübelerini Paylaştı

Paylaşım

tarih:

Özgür Tort Tecrübelerini Paylaştı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi (İzQ) işbirliğiyle düzenlenen “İz Bırakanlar” etkinliği, Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort’un konuk olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın moderatörlüğünde yapıldı.

Problem Kelimesini Sözlükten Kaldırmalıyız

Etkinlikte konuşan Başkan Yorgancılar, problem kelimesinin sözlükten kaldırılması gerektiğini belirterek, “Bunlara ‘çözülmesi gereken konular’ diye bakarsak çok daha iyi konsantre olabiliyoruz. Eğitim sistemimizin çok daha iyi bir noktada olması büyük önem taşıyor. Teori ve pratiğin eşgüdüm içinde gittiği bir sisteme ihtiyacımız var. Okulda öğrenilenlerin sahada uygulanabildiği, öğrencilerin en az üç ayı çalışarak geçirdiği bir sisteme ihtiyacımız var. Ancak bugünden yarına bunu düzelebilmesi diye bir şey söz konusu değil. Bugün atacağımız adımlar, meyvelerini en az 15 yıl sonra veriyor” dedi.

Özel Sektör ve Girişimcilerin Önemi

Yorgancılar, dünyada özel sektör ve girişimcilerin ön plana çıktığı bir düzen olduğunu vurgulayarak, “Özel sektör kendi içinde yarışıyor. Şehirler kendi içinde yarışıyor. Biz de İzmir olarak Akdeniz Havzası içinde Barcelona’yla yarışıyoruz, Milano’yla yarışıyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz bu kurum, İzmir’de Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Borsamız, İhracatçı Birliklerimiz, EGİAD, ESİAD, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından kuruldu. Yani kentin bütün dinamikleri, burada bir aradalar” diye konuştu.

Birlikte Hareket Etme Kültürü

İzmir’deki kurumların birlikte hareket etme kültürüne sahip olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Yorgancılar, “Türkiye’de bunun başka bir örneği yoktur. Bu ortak aklı kullanıp başarıya odaklı çalışırsak, şehrin önü açıktır” ifadelerini kullandı.


Bu etkinlik, İzmir’in inovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Migros Grubu İcra Başkanı Özgür Tort’un tecrübeleri, katılımcılara ilham verici bir perspektif sundu ve İzmir’in gelecekteki başarıları için umut verdi.