Sosyal Medya

Eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Destek Adımları: Başkan Cemil Tugay’ın Katkıları ve Projeleri

Paylaşım

tarih:

eğitim maratonu cemil tugay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Ankara’da düzenlenen Eğitim Maratonu programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’de sosyo-ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okulların kantinlerini işletmek istediklerini belirterek, “Çocuklarımızı sembolik ücretle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Okul kantinlerinin ihalelerine giriyoruz. İzmir’deki yoksul ailelerin çocukları bu sene aç kalmayacak” dedi. Başkan Tugay, gençlere yeni istihdam alanları yaratmak ve öğretmenlerin yaşamını kolaylaştırmak için de projeleri olduğunu açıkladı.

Kantinlerde Sağlıklı ve Ucuz Beslenme

Başkan Tugay, eğitim alanında hayata geçirdiği ve planlanan projeleri aktarırken, çocukların okullardaki beslenme probleminin ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. “Bu sene bir şey deneyeceğiz. Çalışmalar yapıyoruz. Başarılı olursak belediye uygulamaları açısından yepyeni ve farklı bir uygulamayı ülkemize kazandıracağımızı düşünüyorum. İzmir’de bu sene özellikle sosyo-ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okullarda, öncelikle ilkokul ve sonra ortaokullarda, gücümüz yettiğince daha fazla sayıda okulda kantinlerin işletmelerine talibiz. Kendi şirketlerimiz üzerinden çocuklarımızı sembolik ücretlerle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Kişiye Özel Eğitim Desteği

Eğitimde yapılan desteklerin sistematik olması gerektiğine inandıklarını dile getiren Başkan Tugay, “Bu dönemde Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız altında Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlüğün amacı, tek tip yardım değil, öğrencilerin ihtiyacına göre destekte bulunmak. Kimine okul için kırtasiye, giyim yardımı ya da barınma yardımı sağlarken kimine de yurt dışında eğitim olanağı da sağlayacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Yani kişiye özel bir eğitim desteği çalışmasına bu dönem başlayacağız” dedi.

Gençler ve Öğretmenler İçin Destekler

Başkan Tugay, devam eden eğitim desteklerinin artacağını belirterek, İzmir’de 44 okul öncesi eğitim amacıyla kurulan tesisle 6 binden fazla çocuğa hizmet verildiğini ve bu desteklerin artırılarak devam edeceğini söyledi. Ayrıca, gençlerin istihdam edilmesine yönelik Neet projelerinin yaygınlaştırılacağını, meslek fabrikası kurslarının devam edeceğini vurguladı.

Öğretmenlere Yönelik Program

Öğretmenlerin yaşadığı zorlukların da gözden kaçmaması gerektiğini ifade eden Başkan Tugay, “Öğretmenler, her geçen gün biraz daha baskı altında, biraz daha mutsuz oldukları ortamlarda, çok sevdikleri mesleklerini yaparken gittikçe daha fazla haksızlıklara uğrayarak görevlerini yapmaya çalışıyor. Bu anlamda İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak öğretmenlerimize yönelik yeni bir program başlatacağımızı buradan ifade etmek isterim” dedi.

Urla’da Koordinasyon Toplantısı

Başkan Tugay’ın ilçelerde düzenlediği koordinasyon toplantıları Urla ile devam etti. Turizm cenneti Urla’yı gastronomide ve kültür-sanat alanında öne çıkarmak istediklerini belirten Başkan Tugay, ilçeye büyük konserlerin yapılacağı amfitiyatronun kazandırılmasının çok güzel olacağını söyledi. İzmir için 1/25000’lik plan çalışmasına başladıklarını belirten Başkan Tugay, İzmir’in 50 senelik planının cesurca yapılması gerektiğini vurguladı.

Eğitimde Daha Fazla Dayanışma

Başkan Tugay, ülkedeki eğitim sorunlarına dikkat çekerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt ücretlerine yaptığı zammın vicdanen kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu kapsamda, belediyenin kaynakları yanında toplumun dayanışma duygusunu da işin içine katacak bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Çocuklar İçin Sağlıklı ve Ucuz Beslenme İmkanı

Başkan Tugay, İzmir’de bu sene özellikle sosyo-ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okullarda kantinlerin işletmelerine talip olduklarını ve çocukları sembolik ücretlerle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istediklerini belirtti. Bu çerçevede İzmir’deki yoksul ailelerin çocuklarının bu sene aç kalmayacağını vurguladı.