Sosyal Medya

İzmir

İzmir Dikili Açıklarında 22’si Çocuk Toplam 60 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Paylaşım

tarih:

İzmir açıklarında 60 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarla 22’si çocuk toplam 60 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Dikili açıklarında can salları içinde düzensiz göçmenlerin olduğuna dair alınan bilgi üzerine ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Gönderilen ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği tespit edilen iki can salındaki 15’i çocuk olmak üzere toplam 41 düzensiz göçmeni kurtardı. Ayrıca, aynı bölgede motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik botta da 7’si çocuk toplam 19 düzensiz göçmenin bulunduğu ve yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

İzmir açıklarında 60 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik botlardaki 22’si çocuk 60 düzensiz göçmen kurtarıldı. ( Sahil Güvenlik Komutanlığı – Anadolu Ajansı )

Sahil Güvenlik ekipleri, bu lastik bottaki düzensiz göçmenleri de güvenli bir şekilde kurtararak karaya çıkardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu operasyon, düzensiz göçmenlerin denizdeki tehlikeli yolculuklarını ve Yunanistan’dan Türk kara sularına geri itilen düzensiz göçmenlerin karşı karşıya kaldıkları zorlukları bir kez daha gösterdi. Sahil Güvenlik ekipleri, düzensiz göçmenlerin güvenliğini sağlamak ve yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek için hızla harekete geçti.