Sosyal Medya

İzmir

İzmir Rezidans İnşaatında Kazaya 8 milyon lira tazminat

Paylaşım

tarih:

İnşaatta başına düşen demirle bitkisel hayata giren işçinin ailesine 8 milyon lira tazminat

İzmir’de dört yıl önce bir rezidans inşaatında çalışırken başına düşen demir parçası nedeniyle bitkisel hayata giren işçinin ailesine 8 milyon lira tazminat ödenmesine karar verildi. Yunus İltaş (41), 5 Ağustos 2020’de Bornova’daki inşaatta ağır yaralanmıştı.

Hastanede yapılan müdahaleler sonuçsuz kalınca İltaş evine gönderildi. Açılan ceza davası 14. Asliye Ceza Mahkemesinde sürerken, aile işverene ve sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat davası açtı. İzmir 8. İş Mahkemesi’ndeki bilirkişi raporları, işverenleri yüzde 95, İltaş’ı yüzde 5 kusurlu buldu.

Mahkeme, İltaş’ın iş görmezlik kaybı ve bakıcı giderlerini değerlendirerek, toplam 7 milyon 484 bin liranın aileye ödenmesine hükmetti. Ayrıca, İltaş’ın genç yaşta kazanın etkisiyle bitkisel hayata girmesi ve çocuklarının durumunu göz önüne alarak, 500 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Eşi Afet İltaş: Destek Görmedik

Afet İltaş, yaşadıkları süreçte şirketlerden destek görmediklerini belirtti. Kendisi de meme kanseri tedavisi gören Afet İltaş, “Eşim bitkisel hayatta, sürekli uyuyor, mama ile besleniyor. Çocuklar babalarının durumu nedeniyle üzgün. Firma hiç yardım etmedi,” dedi.

Avukat Çiçek Sırma: Mağduriyet Arttı

Ailenin avukatı Çiçek Sırma, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını, bu nedenle firmaya yüzde 95 kusur verildiğini söyledi. Tazminatın yasal faizi, avukatlık ücreti ve dosya masraflarıyla 11 milyon lirayı bulduğunu belirten Sırma, “Firma, teminat mektubu koyarak paranın enflasyon karşısında erimesini bekliyor. Bu durum aileyi daha da mağdur ediyor,” dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir