Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de 19 Mayıs Coşkusu Renkli Etkinliklerle Kutlanacak

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak. İzmir Gençlik Festivali ve 19 Mayıs Yol Koşusu öne çıkan etkinlikler arasında. Akşam ise Gündoğdu Meydanı’nda Sıla konseri düzenlenecek. Başkan Dr. Cemil Tugay, 19 Mayıs’ta Samsun’da olacak ve İzmir’in selamını iletecek.

Etkinlikler tiyatrodan spora, konserlerden atölyelere kadar geniş bir yelpazeye yayılacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 17 Mayıs’ta özel bir konser verecek. Aynı gün Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda Kadınlar 17 Yaş Altı Futbol Turnuvası başlayacak. 18-19 Mayıs’ta Özdere Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde Erkekler 16 Yaş Altı Futbol Turnuvası yapılacak.

İzmir Gençlik Festivali

18-20 Mayıs tarihlerinde Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde düzenlenecek. 750 genç katılacak. Farkındalık atölyeleri, söyleşiler, bilgi yarışmaları, spor aktiviteleri ve konserler yapılacak.

19 Mayıs Yol Koşusu

  1. kez düzenlenecek olan koşu, 18 Mayıs’ta saat 08.00’de başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan koşu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde 10 kilometre sürecek. Koşu, Türkiye’de 16-34 yaş kategorisinde para ödülü verilen tek yol yarışı olma özelliğine sahip. 35 yaş üzeri vatandaşlar için de Halk Koşusu düzenlenecek.

Tiyatro ve Konserler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Benim Naçiz Vücudum” adlı oyunu 17-18-21-22 Mayıs’ta sahneleyecek. 19 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Gençler Sahne Sizin” etkinliği düzenlenecek. Gündoğdu Meydanı’nda ise Sıla konseri saat 21.00’de başlayacak. Aynı saatlerde Dikili’deki 75. Yıl Parkı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne alacak.

Genç Bilet Kampanyası

İzmir Art Genç Bilet Kampanyası, 18 Mayıs’ta başlıyor. 16-25 yaş arasındaki 12 bin gence toplam 36 bin ücretsiz etkinlik bileti verilecek. Başvurular İzmir Art mobil uygulamasından yapılabiliyor.

19 Mayıs etkinlikleri, tüm İzmir’e yayılarak bayram coşkusunu yaşatacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir