Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Buca ile Bornova’yı Bağlayacak Tünelin Son Durumu

Paylaşım

tarih:

İzmir'de Buca ile Bornova'yı Bağlayacak Tünelin Son Durumu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak olan şehrin en uzun karayolu tüneli Onat Tüneli’nin kazı çalışmalarının 4 ay içinde tamamlanacağını duyurdu. Tugay, tünelin tamamlanmasıyla İzmir trafiğine büyük bir rahatlama sağlayacağını ve Konak-Bornova arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltacağını belirtti.

Başkan Tugay, İzmir’de yapılacak olan tünelin, Türkiye’nin belediye kaynaklarıyla yapılan en uzun karayolu tüneli olacağını söyledi. Konak ile Bornova arasındaki 8,3 kilometrelik alternatif yolun önemli bir bölümünü oluşturan 2,5 kilometrelik Onat Tüneli, Konak-Bornova arasındaki seyahat süresini 10 dakikaya kadar düşürecek.

Şantiyede yapılan incelemeler sırasında Başkan Tugay, çalışmaların 7 gün 24 saat devam ettiğini ve tünelin kazı sürecinin yüzde 70’inin tamamlandığını ifade etti. Tünel açıldığında Yeşildere ve Ankara caddelerindeki trafik yoğunluğunun azalacağını ve İzmir’in genel trafiğinde rahatlama yaşanacağını belirten Tugay, “Umuyorum en kısa zamanda hiçbir aksilik yaşamadan tünelimizi bitirip açacağız” dedi.

Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen çalışmalarda sağ tüpte 1.854 metre, sol tüpte 1.841 metre kazı ve tahkimat işleri tamamlandı. Tünelin toplam yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre olacak. Proje, İzmir’in kuzey ve güney bölgelerini birbirine bağlayarak şehir trafiğini daha akıcı hale getirecek. Çalışmaların maliyetinin 3 milyar TL’yi bulduğu belirtilirken, tünel projesinin İzmir’in ulaşımdaki geleceği için önemli bir yatırım olduğu vurgulandı.

Tünelin tamamlanmasıyla, Konak Tüneli’nden başlayarak Homeros Bulvarı üzerinden Onat Tüneli’ne geçilecek ve otogar viyadükleri ile çevreyoluna doğrudan bağlanılacak. Bu da Konak, Balçova, Çeşme gibi güneydeki ilçelerden şehir trafiğine girmeden Bornova, Karşıyaka gibi kuzeydeki ilçelere doğrudan geçiş imkanı sağlayacak.