Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Hollanda’nın Kral Günü Resepsiyonu: Türkiye ile Güçlü Ticari ve Kültürel Bağlar

Paylaşım

tarih:

İzmir'de "Hollanda'nın Kral Günü" resepsiyonla kutlandı


Hollanda’nın Kral Günü’nü kutlamak için İzmir’de bir resepsiyon düzenlendi. Hollanda’nın İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş’in ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen resepsiyona, Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt de katıldı.

Lintvelt, Hollanda Kralı Willem Alexander’in doğum günü olan Kral Günü’nün Hollanda’nın ulusal günü olduğunu belirtti. Türkiye ve Hollanda’nın birçok açıdan yakın ortak olduğunu ifade eden Lintvelt, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını hatırlattı.

Türkiye’de faaliyet gösteren Hollandalı firma sayısının 3 bini aştığını ve Hollanda’nın burada önemli bir doğrudan yabancı yatırımcı olduğunu söyledi. Ayrıca, Hollanda’da yarım milyondan fazla Türk’ün yaşadığını ekledi. Lintvelt, Türkiye ile Hollanda’nın siyasi ve güvenlik konularında güçlü işbirlikleri olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki bağların giderek güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Lintvelt, ikili ticaretin ve yatırımların her yıl arttığını ifade etti. Türkiye’deki belediyeler, ticaret odaları, üniversiteler ve ticaret borsaları ile iyi işbirlikleri kurdukları için minnettarlığını dile getirdi.

Resepsiyon sırasında, Lintvelt, Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluğun sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu. Bu tür etkinlikler, ülkeler arasındaki kültürel ve ekonomik bağları güçlendirme ve ortaklıkları geliştirme açısından önemli fırsatlar sunar.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir