Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Parkta Cinayet: İlayda Alkan Cinayeti Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Paylaşım

tarih:

izmir bayraklı balkon cinayet

İzmir’de genç kızı öldürüp annesini yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemi

İzmir’de meydana gelen trajik olayda, parkta otururken bıçakla saldırıya uğrayan 20 yaşındaki İlayda Alkan’ın ölümüne ve annesi Oya Taran’ın yaralanmasına neden olan Y.Y. hakkında ağır ceza davası açıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Y.Y. için “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olayın Detayları

Olay, 8 Mart’ta İzmir’in Konak ilçesinde bir parkta gerçekleşti. İddianamede belirtilenlere göre, anne Oya Taran ve kızı İlayda Alkan, sanık Y.Y.’yi tanımıyordu. Kamera kayıtlarına göre, sanık Y.Y. maktul ve müştekinin arkasından yürüyerek bankta oturan anne ve kızına doğru yaklaşmış, onlara bazı sözler söylemiş ve ardından elindeki bıçakla saldırmıştır. Olayın ardından Y.Y. kaçmış ve bekçiler tarafından yakalanmıştır.

Bilirkişi Raporu ve Sanığın Savunması

Bilirkişi raporunda, sanığın anne kızın yanına gelerek bir şeyler konuştuğu ve daha sonra bıçakla saldırdığı belirtilmiştir. Sanık Y.Y. ise savunmasında alkollü olduğunu ve neden kadınların yanına gittiğini hatırlamadığını, kadınlardan birinin kendisini bıçakladığını ve sonrasında montundaki bıçağı çıkararak kendini korumaya çalıştığını iddia etmiştir. Ancak bilirkişi raporuna göre, sanığın yarasının eski olabileceği değerlendirilmiştir.

Dava Süreci

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, sanık Y.Y. için “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenmiştir.

Bu tür trajik olaylar, toplumda kadına yönelik şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Adaletin sağlanması, mağdur aileler ve toplum için büyük önem taşımaktadır.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir