Sosyal Medya

Ekonomi

İzmir’de Zenith RS’in Yeni Fabrikası 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Paylaşım

tarih:

Rus firma İzmir'deki endüstriyel raf fabrikasını açtı

Rusya merkezli Zenith RS firmasının endüstriyel raf üretimi yapan yeni fabrikası, İzmir’de düzenlenen törenle açıldı. Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) faaliyete geçen bu tesis, yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayacak.

İzmir'de Zenith RS'in Yeni Fabrikası 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak
İzmir’de, Rusya merkezli Zenith RS firmasının endüstriyel raf üretimi yapan yeni fabrikası düzenlenen törenle açıldı. Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) faaliyete geçen fabrika, 500 kişiye istihdam sağlayacak. ( Halil Fidan – Anadolu Ajansı )

Açılış töreninde konuşan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, yatırımın Türkiye ve İzmir için büyük önem taşıdığını vurguladı. Güler, Zenith RS’in aynı zamanda yeni kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nde (BASBAŞ) de yatırım yaptığını belirtti. Türkiye’ye yabancı yatırım çekmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Güler, bu girişimleri vatani bir görev olarak gördüklerini söyledi. Güler, “Zenith gibi yatırımlar ülkeye doğrudan yabancı yatırımlar sağlayarak Türk insanına iş ve aş sunacak. Bu yatırımlar, ihracat yaparak ülkemize döviz kazandıracak ve cari açığın azalmasına katkı sağlayacak,” dedi.

İzmir'de Zenith RS'in Yeni Fabrikası 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Zenith RS firmasının kurucularından German Labazin, Rusya dışındaki ilk yatırımlarını İzmir’de gerçekleştirdiklerini belirtti. Ortağı Ali Dere’ye teşekkür eden Labazin, tesisin tam kapasiteyle çalıştığını ve gelecekte yeni lokasyonlarda üretim yapmayı planladıklarını ifade etti. Labazin, “İlerleme ve büyüme planlarımız var. Eminim hepsini hep birlikte başaracağız,” dedi.

İzmir'de Zenith RS'in Yeni Fabrikası 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Ali Dere ise iki yıl önce yatırım sürecine başladıklarını ve Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğünden Mehtap Arık, Türkiye’deki serbest bölgelerin önemine değinerek, yatırımlarından dolayı firma yetkililerine teşekkür etti.

İzmir'de Zenith RS'in Yeni Fabrikası 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Bu yatırım, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar olduğunu ve yerel ekonomiye önemli katkılar sağladığını gösteriyor. Zenith RS’in yeni fabrikası, bölgedeki iş gücüne önemli bir katkı sunacak ve ülkenin ekonomik büyümesine destek olacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir