Sosyal Medya

İzmir

İzmir’den Kutsal Yolculuk Başladı: 2024 İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Paylaşım

tarih:

İzmir'de ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

İzmir’de, kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı. Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, hacı adayları aileleri ve yakınlarıyla vedalaşarak kutsal yolculuğa çıktı. 280 kişilik iki gruptan oluşan kafile, heyecan ve sevinçle doluydu.

İzmir 2. Kafile Başkanı Buca İlçe Müftüsü Kemal Demirel, hacı adaylarına kutsal topraklarda en güzel ve eksiksiz şekilde ibadetlerini yapmaları için rehberlik edeceklerini söyledi. Demirel, hacı adaylarının Medine’de birkaç gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceğini belirtti. Duaların ardından kafile, Medine’ye gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

İzmir'de ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı
İzmir’de iki gruptan oluşan 280 kişilik ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Duanın ardından aileleri ile vedalaşan hacı adayları, havalimanından kalkan uçakla Medine’ye hareket etti. ( Metin Aydemir – Anadolu Ajansı )

Hacı adayları ve yakınları, bu kutsal yolculukta dualarla, iyi dileklerle uğurlandı. Hacı adaylarının sevinç ve heyecanı, yıllarca bekledikleri bu fırsatın gerçekleşmiş olmasından kaynaklanıyordu. Hacı adayları arasında Gazze’deki, Türkiye’deki ve tüm Müslüman dünyası için dua edecek olanlar da bulunuyordu.

İzmir'de ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı
Devamını Oku
Yorumlar

Yorumlar

  1. Kasım

    18/06/2024 at 01:10

    Yaşamlar mekede hangi otelde kalıyor 2 kafile kubi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir