Sosyal Medya

Ekonomi

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı

Paylaşım

tarih:

karadeniz havzasında toplantısı yapıldı

Kastamonu’da, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı tarafından yürütülen “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi ve çeşitli başlıklar ele alındı.

Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Serkan Bozkurt, Türkiye’nin katılım sağladığı sınır ötesi işbirliği programlarının bölgesel kalkınmayı ve kültürel kaynaşmayı hedeflediğini belirtti. İlk teklif çağrısının geçen yıl yapıldığını ve 35 milyon avro bütçe ayrıldığını ifade eden Bozkurt, bu yılki çağrının bütçesinin 52 milyon avroya çıkarıldığını söyledi. Bozkurt, “Verilen fonun dağıtımı için bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda Kastamonu’ya geldik. Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerindeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz,” dedi.

Toplantıda “Sınır Ötesi İşbirliği Programları-Interreg”, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, “Karadeniz Havzası Programı İkinci Teklif Verme Çağrısı Kuralları”, “Ortaklık Kurulması ve Hibe Başvuru Paketi”, “Proje Başvuru Süreci ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konuları ele alındı. Bozkurt, projenin sonucunda bölgeye katkı sağlayacak faaliyetlerin uygulanmaya başlanacağını belirtti. “Bunların bir kısmı altyapı inşaatı, bir kısmı ekipman alımı ve seyahatler olacak. Hem bölgeye katkı sağlayacak hem de bölgedeki kültürlerin kaynaşmasına vesile olacaktır,” diye ekledi.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, programın AB ve komşu ülkeler arasında iş birliği geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Genç, “Bu program, bölgesel kalkınmayı hedeflerken diğer ülkelerde ortak olarak yer alacak kurum ve kuruluşlarla ortak sorunlara çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Amacımız bölgemizdeki farkındalık düzeyini artırmak ve güçlü projeler hazırlayarak ihtiyaç duyulan mali kaynağı bölgemize çekmektir,” dedi.

Program, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerini kapsıyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir