Sosyal Medya

Genel

Kayseri Suriyeliler Olayları: Bakan Yerlikaya’dan Açıklama Geldi

Paylaşım

tarih:

Bakan Yerlikaya

Kayseri’de Taciz Vakası ve Ardından Gelen Olaylar

Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde yaşanan olayda, Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Olayın hemen ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Vatandaşların Tepkisi ve Müdahale

Ancak, bu olayın ardından vatandaşlar bölgeye toplanarak insani değerlere yakışmayan bir şekilde yasa dışı hareketlerde bulunmuş, Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Güvenlik güçleri, bu eylemlere müdahale ederek 67 şahsı gözaltına almıştır. Toplanan kalabalık, saat 02.00’dan sonra dağılmıştır.

Hukuk Devleti ve Kamu Düzeni

Türkiye bir hukuk devletidir ve güvenlik güçlerimiz suç ve suçlularla mücadele etmeye devam etmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde ve Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz.

Bakan Yerlikaya duyurusudur.