Sosyal Medya

Ekonomi

Koton’un Halka Arzında Talep Toplama Tarihi

Paylaşım

tarih:

koton

Koton’un halka arzında talep toplama yarın başlıyor


Koton Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Bülent Sabuncu, halka arz sürecinin Koton için yeni bir seviyeye çıkış anlamına geleceğini ve markanın bilinirliğinin artarak prestij kazanacağını belirtti. Halka arz talep toplama süreci, “KOTON” koduyla İş Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Halka arz fiyatı pay başına 30,50 lira olarak belirlenirken, şirketin yüzde 16,5’i halka açılacak. Tüm payların satılması durumunda, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 4 milyar 166 milyon 300 bin lira olması bekleniyor. Dr. Sabuncu, halka arzdan elde edilecek gelirlerin yüzde 30 ila 40’ının IT yatırımları, mağaza renovasyonları ve yeni mağaza açılışlarına, yüzde 60 ila 70’inin ise ürün alımlarında büyümeyi destekleyici bir işletme sermayesi olarak kullanılacağını açıkladı.

Koton, 35 yıllık bir geçmişe sahip bir giyim firmasıdır. Dr. Sabuncu, küçük bir mağazadan başlayan Koton’un, bugün 437 mağaza ile 30 ülkede faaliyet gösterdiğini ve 57 ülkede e-ticaret ürünlerini sunduğunu belirtti. Şirketin yılda 300 milyondan fazla ziyaretçi ağırladığını ve 60 milyondan fazla ürün sattığını vurguladı.

CEO Bülent Sabuncu, Koton’un önümüzdeki dönemde büyümeye devam etmeyi hedeflediğini söyledi. Şirket, yeni mağazalar açmayı, e-ticaret alanında pazar yerlerinde bulunmayı ve mevcut mağazalarının verimliliğini artırmayı planlıyor. Sabuncu, ayrıca Koton’un kadın giyiminde lider konumda olduğunu ve son 11 yılın 10’unda en beğenilen kadın markası seçildiğini belirtti.

Halka arzın Koton‘un kurumsal yapısını güçlendireceğini söyleyen Dr. Sabuncu, sağlam denetim ve yönetim mekanizmaları ile güçlü bir yönetime sahip olduklarını ifade etti. Halka arzın Koton’un yeni bir seviyeye çıkmasına ve farklı bir ligde kendini göstermesine katkı sağlayacağını, bu sayede markanın prestij kazanacağını düşündüklerini dile getirdi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir