Sosyal Medya

Teknoloji

Lexus Yeni Elektrikli SUV Modeli RZ 450e’yi Türkiye’de Satışa Sundu

Paylaşım

tarih:

Lexus RZ 450e

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen elektrikli yeni D/E-SUV modeli RZ 450e’yi Türkiye’de satışa sunduğunu duyurdu.

Batarya Kapasitesi ve Şarj Özellikleri

Lexus, elektrikli araçlar için özel olarak geliştirdiği platformun getirdiği avantajlardan faydalanarak RZ modelini oluşturdu. RZ 450e’nin 71,4 kilovatt (kW) çıkışa sahip lityum iyon bataryası, aracın ağırlık merkezinin aşağıya çekilmesine de katkı sağlıyor. Lexus’un batarya yönetim teknolojisi sayesinde, RZ’nin bataryası 10 yıllık kullanımın ardından kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasını koruyabiliyor. Araç, DC hızlı şarj sistemi ile yüzde 80 kapasiteye yaklaşık 30 dakikada ulaşabiliyor ve tek şarjla ortalama 400 kilometrelik bir sürüş menzili sunuyor.

Performans ve Teknoloji

RZ 450e modelinde önde 150 kW ve arkada 80 kW olmak üzere kombine şekilde 230 kW (313 HP) güç üreten elektrik motorları bulunuyor. “DIRECT4 Akıllı Dört Çeker Sistemi”ne sahip araç, dört tekerlek arasında güç dağılımını otomatik olarak kesintisiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Optimize edilmiş araç ağırlığı, batarya gücü ve performans gibi temel faktörlere odaklanılarak, 100 kilometrede 16,8 kWh enerji tüketimi sağlanıyor.

Tasarım ve Konfor

Lexus, RZ modelinde tam elektrikli araçların getirdiği tasarım özgürlüğünü kullanarak konvansiyonel araçlardan farklı bir model ortaya çıkardı. RZ 450e’nin dinamik hatları, aracın elektrikli karakterini yansıtıyor. Aracın ön bölümü, tam elektrikli olduğunu vurgulamak amacıyla yeniden tasarlandı. İçten yanmalı motor olmaması sebebiyle kaput daha alçak konumlandırıldı ve daha az hava girişine yer verildi. 4,805 mm uzunluğa, 1,895 mm genişliğe ve 1,635 mm yüksekliğe sahip olan aracın 2,850 milimetrelik uzun aks aralığı da dikkat çekiyor.

İç Mekan ve Donanım

RZ’nin kabini, “Tazuna” konsepti ile tasarlandı. Bu konsept, sürücü ile araç arasında sezgisel bir iletişim kurulmasını sağlıyor. 13 hoparlörlü “Mark Levinson Premium Ses Sistemi”, 14 inç dokunmatik multimedya ekranı, 7 inç renkli çoklu bilgi ekranı, panoramik görüş ekranı, ön cama yansıyan renkli gösterge ekranı ve kablosuz şarj ünitesi gibi üst düzey teknolojilerle donatılan RZ 450e, konfor özellikleri açısından da oldukça zengin. Isıtmalı direksiyon, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, “nanoe” teknolojili elektronik klima ve karartılabilir panoramik cam tavan gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Fiyat ve Satış Bilgisi

Lexus’un baştan aşağıya elektrikli olarak tasarlanan ilk aracı olan RZ 450e, “exclusive” donanım seviyesi ve 3 milyon 950 bin TL fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu.

Lexus, RZ 450e modeli ile müşterilerine yüksek performans, verimlilik ve konforu bir arada sunmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir