Sosyal Medya

Ekonomi

Lila Kağıt Halka Arzında Talep Toplama Devam Ediyor

Paylaşım

tarih:

lila kağıt

2-3 Mayıs’ta 37,39 Lira Fiyatla İşlem Görecek
Lila Kağıt, halka arz sürecinde 2-3 Mayıs’ta pay başına 37,39 lira fiyatla talep toplama işlemlerine devam ediyor. Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğindeki toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla halka arz edilen Lila Kağıt’ın hisseleri Borsa İstanbul’da “LILAK” koduyla işlem görecek.

Toplam 4,48 milyar lira büyüklüğündeki halka arz ile Lila Kağıt’ın halka arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 20,34 olması bekleniyor. Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin büyük bir bölümünü yeni yatırımlara yönlendirecek. Erzurum ve Ergene’de planlanan fabrika yatırımlarının yanı sıra, şirket aynı zamanda 50 megavat kapasiteli yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

2006 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan Lila Kağıt, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde 123’üncü sırada yer alıyor. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın “En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” listesinde 153’üncü sırada bulunuyor. Ergene’deki tesisi, yıllık 271 bin tonluk brüt kağıt üretim kapasitesiyle, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’daki en büyük kapasiteye sahip ilk 10 şirket arasında yer alıyor.

Şirket, bu kapasiteyle Türkiye içinde 80 binden fazla satış noktasına ulaşabiliyor. Lila Kağıt, global pazarda Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markalarıyla tanınıyor ve yurt dışında 80’den fazla ülkeye ihracat yaparak gelirinin yüzde 70’ini uluslararası pazarlardan sağlıyor. Bu güçlü altyapı ve geniş satış ağı, şirketin halka arz sürecinde yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanmasını sağlıyor.