Sosyal Medya

Eğitim

Öğretmenler İçin Mesleki Çalışma Programı Haziran’da Başlıyor

Paylaşım

tarih:

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 20-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği mesleki çalışma programını illerinde yapmalarına olanak tanıdı. Program, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat incelemelerini içerecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü karne dağıtımıyla sona erecek. Ardından, 16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı başlayacak. Bu nedenle, öğretmenler için 20-21 Haziran ve 24-28 Haziran tarihleri arasında 7 günlük mesleki çalışma dönemi belirlendi. Kurban Bayramı sonrası il dışına çıkacak öğretmenler için esneklik sağlandı.

Öğretmenler, haziran dönemi mesleki çalışmalara görev yaptıkları illerde veya tercih edecekleri başka bir ilde katılabilecekler. Başvurular “veri.meb.gov.tr” adresinden yapılacak.

Yeni Müfredat İncelemesi

Bu yılki mesleki çalışma programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin incelenmesine odaklanacak. İlk üç gün, “Programın Ortak Metni” bölümünü tüm öğretmenler inceleyecek. Kalan üç gün, alanında program değişikliği olan öğretmenler kendi alanlarındaki yeni programı zümre olarak tetkik edecek. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenler ise Bakanlıkça gönderilen özel program doğrultusunda çalışacak. Son gün kurul komisyon çalışmalarına ayrılacak.

İdari Tatil Durumu

Bayram sonrası idari tatil olması halinde program 5 gün sürecek. İlk iki gün ortak metin incelemesi, iki gün program değişikliği olan öğretmenlerin zümre çalışmaları ve bir gün kurul komisyon çalışmaları yapılacak. Öğretmenler, inceleme raporlarını “veri.meb.gov.tr” üzerinden Bakanlığa iletecekler. Bu çalışmalarla, öğretmenlerin yeni programa farkındalığının artırılması ve eğitimlere ön hazırlık yapmaları hedefleniyor.