Sosyal Medya

Ekonomi

OYAK Çin’de 50 Bin Metrik Tonluk Kalsine Alümina Tesisi Yatırımı Yapacak

Paylaşım

tarih:

oyak

OYAK, özellikli alümina ürünleri şirketi Almatis için Çin’de önemli bir yatırım yapma kararı aldı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2015 yılında Almatis’i devraldıklarından bu yana şirketin büyümesini desteklediklerini belirtti. Almatis’in kalsine alümina üretim kapasitesini 50 bin metrik ton artırarak 100 bin metrik tona çıkaracak olan tesis, Çin’in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi’nde inşa edilecek. Bu tesisin inşaatının yılın son çeyreğinde başlayacağı ve 2026 yılının başında faaliyete geçeceği belirtildi.

Almatis, kalsine alümina üretim kapasitesinin artırılmasıyla yarı iletken yapısal bileşenler, tüketici elektroniği, termal kontrol cihazları ve elektrikli araçlar gibi kilit pazarlarda büyümeyi hedefliyor. Şirket, bu yatırımla toplam 100 bin metrik tonluk kapasiteye ulaşacak ve üretimin yaklaşık 20 bin metrik tonunu bölge ülkelerine ihraç etmeyi planlıyor.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Asya’daki yatırımlarının özellikli alümina ürünleri alanında Almatis’in pazar liderliğini güçlendireceğini ifade etti. OYAK’ın maden metalürji, çimento beton kağıt, otomotiv lojistik, enerji, gıda tarım hayvancılık, kimya ve finans sektörlerinde altı kıtada, 25 ülkede ve Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirten Erdem, “Çin’deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde. Aynı zamanda ham maddeyi yerel kaynaklardan sağlayarak, tedarik zincirinde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Erdem, Çin’in büyüme potansiyeline dikkat çekerek, yeni tesisin emisyon standartlarına uygun inşa edileceğini ve son teknolojiyle donatılacağını vurguladı. OYAK’ın güçlü finansal yapısı, stratejik planlaması ve entegre faaliyetleriyle Almatis’in bölgedeki potansiyelini değerlendireceğini belirten Erdem, OYAK’ın küresel ağını genişletmeyi hedeflediğini de ekledi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir