Sosyal Medya

Sağlık

Salgınlardan Korunmak İçin Aşılar Çok Önemli

Paylaşım

tarih:

Medicana Sağlık Grubu Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Ahmet Cem Özuğuz, aşıların salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada Dr. Ahmet Cem Özuğuz, Dünya Aşı Haftası sırasında aşıların önemini vurguladı.

Özuğuz, aşıların tarih boyunca birçok ölümcül hastalığın kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Çocuk felci, kızamık, difteri, tetanos, kuduz ve çiçek gibi hastalıkların yayılmasını önemli ölçüde azalttığını veya tamamen ortadan kaldırdığını hatırlattı.

İnsanların bir kısmı aşılara karşı olduğunu belirten Özuğuz, “Ancak aşı karşıtı gibi bazı faktörler, aşılanma oranlarını düşürebilir ve toplumun sağlığını riske atabilir.” Bilimsel kanıtlara dayanmayan yanlış inançlar ve bilgi eksikliği, aşı karşıtlığının ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu, salgın hastalıkların yeniden yayılmasına ve insanların hayatlarını tehlikeye atmasına neden olabilir. Bu nedenle, aşılanmanın önemi ve faydaları hakkında doğru bilgilendirme yapılması çok önemlidir.ifadelerini kullandı.

Özuğuz, sağlık otoritelerinin önerdiği aşı takvimine uygun olarak aşılanmanın, kişinin ve çevresindeki insanların sağlığını korumak için herkesin aşılanmayı ciddiye alması gerektiğinin altını çizdi.

Özümüz, şu açıklamaları yaptı:

Sadece kendilerini değil, aynı zamanda çevrelerindeki diğer insanları da koruyan aşılar vardır. Toplumun çoğunun aşılanması, salgınları durdurmak için çok önemlidir. İnsanların sağlığını korumak ve salgın hastalıklarla mücadele etmek için aşılar çok önemlidir. Dünya Aşı Günü, toplumların sağlık bilincini yükseltmek ve aşılanmanın önemini vurgulamak için bir fırsattır. Hepimiz, toplumumuzun ve kendimizin sağlığımızı korumak için aşılanmanın ne kadar önemli olduğunu anlamalıyız ve harekete geçmeliyiz.”