Sosyal Medya

Sosyal Yardım

Şehit Yakınları, Gaziler ve Engellilere AJet’ten Büyük İndirim

Paylaşım

tarih:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJet arasında yapılan anlaşma kapsamında, şehit yakınları, gaziler ve engelliler için iç ve dış hatlarda önemli indirimler sağlanacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Yeşilköy’deki THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza töreninde konuştu.

Büyük Destek ve İndirimler

Yeni protokol kapsamında:

  • Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları iç hat ve KKTC seferlerinde %50, dış hatlarda %20 indirimden yararlanacak.
  • Engelliler ise iç hat ve KKTC uçuşlarında %20, dış hatlarda %25 indirim alacak.

Bakan Göktaş, “Milletimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her daim yanlarında olduk. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Devlet Anlayışı ve Destek Politikaları

Türkiye’nin sosyal devlet olma anlayışıyla hareket edip her alanda vatandaşlarına destek verdiğini belirten Göktaş, özellikle engelli bireyler, şehit yakınları ve gazilere yönelik kapsamlı politikalar yürüttüklerini vurguladı. “Bugün imzalayacağımız işbirliği çerçevesinde, engelli, şehit yakını ve gazilerimiz için yeni kolaylıklar sağlamaktan mutluyuz.” diye ekledi.

Devlet ve Aileler El Ele

Göktaş, “Çocukların eğitim, bakım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için koruyucu ailelerimize aylık ortalama 8 bin 515 TL destek sağlıyoruz. Ayrıca, kurs bedelleri, eğitim giderleri ve diğer masraflarını da karşılıyoruz.” dedi. Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli’nin 30 pilot ilde başlatılacağını ve koruyucu ailelerin eğitim alacağını belirtti.

Sosyal Hizmetlerden Ücretsiz Yararlanma

Bakan Göktaş, sosyal hizmetlerden yararlanan engelli, şehit yakını ve gazilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağladıklarını belirterek, “2024 Mart ayı sonuna kadar ulaşım hizmeti veren kurumlara yaklaşık 2,5 milyar lira ücretsiz seyahat gelir desteği ödemesi yaptık.” dedi.

THY’nin Desteği ve Yeni Protokol

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şehit yakınları ve gazilere yönelik indirimlerin yanı sıra engelliler için de benzer kolaylıklar sağlayacaklarını belirtti. Bolat, “Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları yurt içi uçuşlarda %50, yurt dışı uçuşlarda %20 indirimden faydalanacak. Engelli vatandaşlarımız ise yurt içi uçuşlarda %20, yurt dışı uçuşlarda %25 indirim alacak.” dedi.

Görüşlü Çağrı Merkezi ve Hava Trafiği

THY’nin işitme engelli vatandaşlara yönelik “Görüşlü Çağrı Merkezi” hizmetinden bugüne kadar 200 bine yakın kişinin yararlandığını belirten Bolat, Avrupa’daki hava trafiği yoğunluğu ve hava şartlarındaki değişikliklerin uçuş operasyonlarında gecikmelere yol açtığını söyledi.

Tören ve Teşekkürler

Törende Bakan Göktaş’a AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ve diğer yetkililerle birlikte şirketin model uçak maketi takdim edildi. Bu yeni anlaşma ile şehit yakınları, gaziler ve engellilerin daha rahat ve indirimli seyahat edebilmesi sağlanacak.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir