Sosyal Medya

Ekonomi

Sigortacılık Sektörü Hakkında 2024 Yılında Hedefler

Paylaşım

tarih:

sigorta

Sigorta Sektörü, 2024 İçin 1 Trilyon Lira Prim Hedefi Belirlendi


IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi Murat Çiftçi, 2024’ün sigortacılık sektörü için büyük hedeflerle başladığını belirtti. Sigorta sektörünün 2023’ü 483 milyon lira seviyesinde bir primle kapattığını söyleyen Çiftçi, “Bu yıl 1 trilyon lira prim rakamını zorlayacağımız bir sene olabilir,” dedi. Böylece 2024’ün sigortacılık sektörünün senesi olacağı öngörülüyor.

Çiftçi, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigorta sektöründeki çeşitli trendler hakkında bilgi verdi. Yapay zekanın sigorta sektöründe öne çıktığını belirterek, “Türkiye’de bu alanda bazı AR-GE çalışmaları var, ancak hala emekleme sürecindeyiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde yapay zekanın sektör için önemli bir trend olacağını düşünüyorum,” dedi.

Sigorta sektöründeki birleşme ve satın alma fırsatlarına da değinen Çiftçi, yabancı yatırımcıların sektöre ilgisinin arttığını ve birçok endüstrinin Türkiye’de önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. “Birleşmeler ve satın almalar 2024’te artarsa şaşırtıcı olmaz,” dedi.

Elektrikli araçlara yönelik kasko ürünlerine ilişkin konuşan Çiftçi, elektrikli araç sahiplerinin geleneksel araç sahiplerine göre daha az kasko tercih ettiğini açıkladı. Bunun sigorta sektörü için ideal bir durum olmadığını belirterek, “Yakın zamanda elektrikli araç sahipleri için optimum kasko ve sigorta teminatları geliştirilecektir,” dedi.

Çiftçi, Tesla’nın elektrikli araçlarla kasko uygulamalarında öncü olduğunu ve Türkiye’de de benzer uygulamaların yaygınlaşmasının muhtemel olduğunu dile getirdi. Elektrikli araçların sigorta alanında emekleme sürecinde olduğunu söyleyen Çiftçi, sektörün yeni düzenlemeler ve ürünlerle hızla gelişeceğini belirtti.

Devamını Oku
Yorumlar

Yorumlar

  1. Hüseyin kece

    29/04/2024 at 12:27

    Çok para

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir