Sosyal Medya

Ekonomi

ŞOK Marketler, İlk Çeyrekte 37,2 Milyar Lira Ciro Elde Etti

Paylaşım

tarih:

Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerinden ŞOK Marketler, 2024 yılının ilk çeyreğinde 37,2 milyar lira ciro elde etti. Şirket, 47 bine varan istihdamı ve yatırımlarıyla ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

ŞOK Marketler, yılın ilk üç ayında yeni açılışlarla mağaza sayısını 10 bin 789’a çıkardı. Şirketin e-ticaret uygulaması “Cepte ŞOK”ta gerçekleştirilen yeni arayüz güncellemesiyle kullanıcı deneyimi iyileştirilirken, 60 dakika içinde teslimat seçeneği sunuldu.

Mobil uygulama üzerinden müşterilerine sunduğu avantajlarla dikkat çeken ŞOK Marketler, sadakat programı “Win” ile de öne çıkıyor. Müşteriler, kampanyalı ürünlerden alışveriş yaptıkça Win para kazanıyor ve bu paraları Cepte ŞOK’taki Win cüzdanlarında biriktirerek hem mağazalarda hem de online alışverişlerde kullanabiliyor.

Kadın İstihdamına Destek

Toplam çalışan sayısı ile Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan şirketlerden biri olan ŞOK Marketler, yüzde 54 kadın çalışan oranıyla da öne çıkıyor. 2019’da başlattığı “ŞOK’ta Ben de Varım” projesiyle kadınların ekonomiye katkı sunmalarını destekleyen şirket, 2024’ün ilk çeyreğinde deprem bölgesi başta olmak üzere farklı yörelerdeki kadın kooperatiflerinden el emeği ürünleri seçili mağazalarında satışa sundu.

CEO Uğur Demirel’in Açıklamaları

ŞOK Marketler Üst Yönetici (CEO) Uğur Demirel, yaptığı açıklamada kaliteli ürünleri uygun fiyattan tüketicilere ulaştırmaya devam ettiklerini belirtti. Türkiye’nin ekonomisine ve müşterilerinin bütçesine katkı sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Demirel, 2024’ün ilk çeyreğinde 37,2 milyar lira ciroya ulaştıklarına dikkat çekti.

Demirel, “Mağaza ve depo yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürürken, arayüz güncellemesi yaptığımız mobil uygulamamız Cepte ŞOK ile 60 dakikada teslimat seçeneği sunarak müşteri deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Win programımızla müşterilerimize kaliteli ürünü uygun fiyattan ulaştırırken, kazandıkları Win paraları Win cüzdanları aracılığıyla kullanma imkanı sağlıyoruz. ŞOK Marketler olarak, ‘ara sıra değil hep ucuz’ sloganımızla, önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımlarla yeni mağazalar açmaya ve istihdamımızı artırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.