Sosyal Medya

Ekonomi

Stellantis, 2024’ün İlk Çeyreğinde Dev Kar

Paylaşım

tarih:

stellantis-2024

Stellantis, yılın ilk çeyreğinde 41,7 milyar avro net gelir elde ettiğini duyurdu. Şirketin finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrekte konsolide sevkiyatlar 1 milyon 335 bin, karma sevkiyatlar ise 1 milyon 371 bin olarak gerçekleşti. Şirketin küresel bataryalı elektrikli araç (BEV) ve hafif elektrikli araç (LEV) satışları, önceki yıla göre sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 13 artış gösterdi.

Stellantis’in farklı bölgelerdeki performansı da dikkat çekti. Şirket, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde Stellantis Pro One ticari araçları ile yüzde 26 pazar payı elde ederek lider konumda yer aldı. Avrupa’da, AB30 bölgesindeki BEV satışlarında yüzde 33 pazar payı elde etti. Kuzey Amerika’da ise prizden şarj edilebilen hibrit (PHEV) satışlarında yüzde 79 artış yaşandı. En çok tercih edilen üç PHEV modeli, Jeep Wrangler, Jeep Grand Cherokee ve Dodge Hornet oldu.

Stellantis, yılın ilk çeyreğinde çalışanlarına yönelik ödemelerle de ön plana çıktı. Ayrıca şirket, Stellantis Ventures aracılığıyla yüksek performanslı LiDAR teknolojisi ve sodyum-iyon batarya teknolojisi geliştiricisi gibi yeni yatırımlar yaptı.

Stellantis Mali İşler Müdürü (CFO) Natalie Knight, 2024’ün ilk çeyreğindeki sonuçları değerlendirirken, müşteri talebinin sevkiyatların ötesinde olmasının şirketin temel ticari dinamiklerde belirgin iyileşmeler sağladığını belirtti. Knight, “2024’ün ilk çeyreğinde, tüm yıl için planladığımız 18 adedi BEV olmak üzere 25 modelden dört adedini tanıttık.” açıklamasında bulundu.

Bu sonuçlarla Stellantis, 2024’ün ilk çeyreğinde iyi bir performans gösterdi ve gelecekteki hedeflerine ulaşma yolunda ilerliyor. Şirketin farklı bölgelerdeki güçlü konumu ve yeni nesil ürün portföyüne yapılan yatırımlar, önümüzdeki dönemlerde şirketin daha da büyümesini ve karlılığını artırmasını sağlayabilir.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir