Sosyal Medya

Tarım

Trabzon’da 3 Ton Fasulye Tohumu 700 Dekara Ekilecek

Paylaşım

tarih:

trabzon orman

Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi

Trabzon’da, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi” kapsamında 3 ton fasulye tohumu 700 dekar alana ekilecek. Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Ortahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, 1 milyon liralık bütçeyle yaklaşık 3 bin 430 kilogram fasulye tohumu 18 ilçede 700 dekar alana ekileceğini söyledi.

Kaplan, bölgeye en uygun ürün çeşitlerini çiftçilere tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, fasulye tohumunun geçen yıl denenmiş ve bölgede iyi verim sağlamış bir ürün olduğunu kaydetti. Dağıtılan fasulye tohumlarının üreticilere ve Trabzon’a hayırlı olmasını diledi.

Trabzon'da 3 Ton Fasulye Tohumu 700 Dekara Ekilecek

Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, kahverengi kokarcayla mücadele çalışmalarına da değindi. Bu zararlı böceğin 2017 yılında Türkiye’de görülmeye başlandığını ve Trabzon’da geçen sene ciddi zararlar verdiğini aktaran Kaplan, 12 ilçede 36 noktada feromon tuzakları kurarak günlük takibini yaptıklarını ve Bakanlıkla bu bilgileri paylaştıklarını belirtti.

Kaplan, Trabzon ve Rize’de kahverengi kokarcanın diğer bölgelere göre daha az bulunduğunu ancak tamamen yok edilmesinin istenilen bir durum olduğunu söyledi. Kahverengi kokarcanın etkilerini azaltmak amacıyla bu yıl için 5 zirai ilacın ve bir biyosidal ürünün Bakanlık tarafından ruhsatlandırıldığını duyurdu.

Ayrıca, doğal dengeye zarar vermeden bu zararlılarla mücadele kapsamında 150 bin Samuray arısını haziranın ilk haftasında doğaya bırakacaklarını açıkladı. Bu biyolojik mücadele yönteminin kahverengi kokarcayla savaşmada etkili olacağına inandıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından yüzde 75 hibeyle çiftçilere fasulye tohumu dağıtıldı. Fasulye tohumunun dağıtılması, çiftçilere destek sağlamak ve bölgedeki tarım üretimini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir