Sosyal Medya

Genel

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği İçin Başvurular Başladı

Paylaşım

tarih:

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği İçin Başvurular Başladı

TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını bir araya getirdiği Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular başladı. Astronomi meraklıları 9-11 Ağustos tarihleri arasında Bursa Uludağ’da gerçekleştirilecek etkinlikte buluşacak. Başvurular, 25 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanından gökyüzüne gönül vermiş, bilim ve keşif sevdalılarını bu heyecan verici buluşmada bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinlik Hakkında

Bilim Teknik Dergisi tarafından ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bu yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla TÜBİTAK’ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Katılımcılar, uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak ve Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından kurayla belirlenecek.

Etkinlik Programı

9-11 Ağustos’ta Bursa Uludağ’da gerçekleştirilecek etkinlik boyunca çeşitli seminerler, yarışmalar ve gök bilim ile ilgili birçok faaliyet düzenlenecek. Katılımcılar, yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesi, teleskop, kamera, dizüstü bilgisayar gibi gözlem ekipmanları ile etkinliklere katılabilecekler. Gece boyunca katılımcılar, uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzünü gözlemleyecekler.

Atölye Çalışmaları ve Teleskopla Gözlemler

Etkinlik süresince açık alanda gece-gündüz çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler ve deneyler gerçekleştirilecek. Katılımcılar, yıldızları, galaksileri ve nebulaları tanıma fırsatı bulacak. Bilim insanları, öte gezegenler, uydu teknolojileri, ay misyonu ve roket çalışmaları, yere yakın geçiş yapan asteroitler ve yıldız örtülmeleri gibi farklı başlıklarda sunumlar yapacak.

Gençlerin Uzaya İlgisini Artırmak

Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin arttırılmasının amaçlandığı gözlem etkinliği, yıllardır astronomi meraklılarının büyük ilgisini çekiyor. Her yaştan astronomi meraklılarının katılacağı etkinlik, bilim ve keşif sevdalıları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Başvuru Detayları

Başvuru ve detaylı bilgi için: TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği

Başvurular 25 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanından gökyüzüne gönül vermiş, bilim ve keşif sevdalıları bu heyecan verici buluşmada bir araya gelecek.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir